На Мукачівщині прокуратура звернулася до суду, щоб конфіскувати понад 4 га земель у громадян росії

На Мукачівщині прокуратура звернулася до суду, щоб конфіскувати понад 4 га земель у громадян росії
Прокурори продовжують роботу з виявлення та конфіскації у громадян рф земель сільськогосподарського призначення на території Закарпатської області.

 

Так, Мукачівська окружна прокуратура у взаємодії з Управлінням СБУ в Закарпатській області встановила ще шістьох осіб, які незаконно володіють майже десятком земельних ділянок загальною площею 4,1 га. Вони розташовані в межах м. Мукачево та трьох громад – Мукачівської, Верхньокоропецької та Великолучківської.

Чинним законодавством передбачено, що такі землі, прийняті у спадщину іноземцями чи особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. Якщо ж власники не зробили цього добровільно, прокурор може застосувати представницькі повноваження та звернутися до суду задля примусової конфіскації земель в інтересах держави.

Саме так і зробила Мукачівська окружна прокуратура, за позовами якої суд вже відкрив провадження у справах. На частину земель вже накладено арешт. Робота з повернення ділянок у комунальну власність триває, інформує Закарпатська обласна прокуратура.

 

24 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів