За транскордонною програмою «Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027» в області втілюватимуть 4 медичні проєкти

За транскордонною програмою «Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027» в області втілюватимуть 4 медичні проєкти
Таке рішення прийняли на засіданні Моніторингового комітету Програми, повідомив Василь Іванчо - заступник голови Закарпатської ОВА.

 

«Комітет вирішив надати грант на 20 проєктів зі 115 поданих заявок. І те, що чотири з них будуть реалізовані на Закарпатті, – дуже хороший показник», – зазначив Василь Іванчо.

За його словами, на відібрані ініціативи з нашого краю Євросоюз спрямує близько 4 млн євро, Серед переможців : 

- Хустська центральна лікарня імені Віцинського О. П. – «Спільне вдосконалення транскордонного медичного обслуговування в галузі хірургії та ортопедії в районах Білосток і Хуст»;

 - Головне управління ДСНС України в Закарпатській області – «Підвищення ефективності надання первинної медичної допомоги рятувальниками та аварійно-рятувальними бригадами»;

- Обласна дитяча лікарня – «Діти це майбутнє – інвестиції для покращення якості і доступності медичних послуг при дитячих лікарнях в Білостоку та Мукачеві»

- Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. А. Новака – «Транскордонна взаємодія для сучасної діагностики та терапевтичні підходи в регіональних лікарнях Любліна воєводства та Закарпаття».

 Попереду – підписання грантових контрактів та початок реалізації ініціатив. За ці кошти заклади планують здійснити реконструкцію приміщень, закупити спеціалізоване обладнання, провести обмін досвідом та навчання персоналу тощо.

 «Щиро вітаємо переможців Програми та посилюємо роботу з підтримки осередків, розвитку краю і медичної галузі зокрема. Наступного року ж будуть оголошені конкурси й за іншими пріоритетами», – прокоментував заступ голови ОВА.

 

26 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів