Судитимуть трьох учасників злочинного угруповання, яких СБУ викрила на розкраданні бюджетних коштів під час війни

Судитимуть трьох учасників злочинного угруповання, яких СБУ викрила на розкраданні бюджетних коштів під час війни
Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованого злочинного угрупування – двох колишніх депутатів Хустської міськради та директора-фірми підрядника, які займалися розкраданням бюджетних коштів, призначених на ремонт системи опалення в кількох місцевих школах.

 

 
За даними слідства, один із діючих на той момент депутатів, будучи кінцевим бенефіціарним власником будівельного товариства, організував схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. До «співпраці» він залучив директора підконтрольної йому фірми-підрядника та ще одного депутата.
У 2023 році, проводячи ремонт системи опалення в кількох школах Ужгорода, зловмисники вносили до актів виконаних робіт завищені дані щодо їх вартості, а також неправомірно завищували розмір заробітної плати. У такий спосіб, місцевому бюджету було завдано збитків у розмірі 6,4 млн грн.
Зловмисникам інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі під час дії воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України), а також підроблення офіційних документів у складі організованої злочинної групи (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України). 
Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.
Викриття злочину здійснювалося спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

22 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів