Забруднення земель, збитки на 60 мільйонів - посадовцю Берегівської міськради повідомили про підозру у службовій недбалості

Забруднення земель, збитки на 60 мільйонів - посадовцю Берегівської міськради повідомили про підозру у службовій недбалості
Колишньому керівнику одного з Управлінь Берегівської міської ради слідчі поліції повідомили про підозру у службовій недбалості, внаслідок якої громада зазнала збитків на майже 60 млн грн. 

 

Як повідомили у поліції Закарпаття у п‘ятницю, 24 травня,  раніше правоохоронці вже притягнули до кримінальної відповідальності керівника фірми-підрядника, який відповідав за організацію роботи полігону твердих побутових відходів, що розташовувався у Берегові. Тоді виконавець самовільно розширив територію сміттєзвалища на інші земельні ділянки та допустив забруднення побутовими відходами не тільки комунальної, але і приватної території, унаслідок чого загальна площа забруднення склала понад 5,38 га.

У ході слідства правоохоронці з‘ясували, що до допущення погіршення екологічної ситуації у місті причетний екскерівник одного з Управлінь Берегівської міської ради.

“Експосадовець, нехтуючи своїми службовими повноваженнями, не проконтролював виконання робіт з утилізації сміття та організацію роботи сміттєзвалища, не задокументував порушення процедури у чинному порядку та не доповів про це контролюючим та правоохоронним органам”, - коментують у поліції.

Такі дії завдали громаді збитків на понад 58 мільйонів гривень.

Наразі слідчі вже зібрали у справі усі необхідні відомості та провели експертні дослідження. На підставі отриманих доказів, поліцейські повідомили експосадовцю про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, тобто службова недбалість чи неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило державним інтересам тяжкі наслідки.

За скоєне підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

26 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів