Нову туристичну родзинку створили у Мукачеві до Дня міста  

Нову туристичну родзинку створили у Мукачеві до Дня міста  
Це ще одна цікавинка та фотозона для гостей і туристів з'явилася на Закарпатті. Цього разу у Мукачеві.

 

Тут до Дня міста встановили скульптуру чини трансільванської, яка росте тільки у межах міста Мукачева. Автор - скульптор Роман Мурник, меценат-  Михайло Кіш. Скульптурна композиція «Чина трансільванська» встановлена на відкритій терасі ресторації “Daily”, в комплексі «Щодня».

До речі, робота покрита спеціальною флуорісцентною фарбою, яка створює вночі унікальний фото-ефект. 2024 рік оголошено - Роком квіткового туризму, до чого і приурочено встановлення цієї композиції.

В Закарпатті встановлено скульптурні зображення трьом унікальним рослинам  - шишкар Ваґнера (Phyteuma vagnerі) в місті Хуст на честь Людвіга Вагнера та  в місті Мукачево руслиця мокрична (Elatine alsinastrum) на честь Антонія Маргіттая і чина трансильванська(Lathyrus transsylvanicus), яка росте лише в межах міста Мукачево.

Довідка:

Чина трансильванська(Lathyrus transsylvanicus,) — зникаючий вид квіткових рослин. Включена до «Червоного списку рослин Карпат». 

В Україні росте у тінистих лісах, чагарниках – лише в Закарпатті (поблизу м. Мукачево). Популяція на горі Ловачка площею близько 4 га представлена кількома мікрозонами. Стан популяції на горі Чернеча невідомий. 

Охороняють у заказнику місцевого значення «Гора Ловачка».

Ужгородський прес-клуб

 

04 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів