«Щасливі діти» завершують в Ужгороді тестування «Ігор з прав людини». Незабаром – публічна презентація

На фінішній прямій – етап тестування «Ігор з прав людини», які в межах однойменного проєкту розробляла активна молодь з усієї України.

 

Міжнародний проєкт за участі партнерів із Чехії, Словаччини та Польщі ГО «Щасливі діти» запустила восени минулого року. З того часу 20 молодих активних людей, пройшовши попередньо два етапи тренінгових інтенсивів, розробляли ексклюзивні авторські ігри з прав людини.

Над розробкою ігор учасники проєкту працювали у чотирьох групах та у супроводі менторів.

Наразі етап створення ігор звершено, і учасники проєкту перейшли до їхнього тестування та дизайнерського оформлення. Загалом в ході проєкту було створено 4 настільні гри, кожна з яких присвячена темі прав людини.

Концепти, сенси, змісти та наповнення ігор командам допомагали розробляти і вдосконалювати: ігротерапевтка, кандидатка психологічних наук Вікторія Муромець, представниці організації Education for Equality and Ecology - Edeqec Іванна Годулова та Вероніка Кусіова (Словаччина); автор першої запатентованої технології створення ігор та ігрових рішень "SMART Game" Костянтин Галюк; докторка юридичних наук, професорка УжНУ Марія Менджул, представник організації Podkarpackie Stowarzyszenie dla Aktywnych Rodzin Ян Марковіч (Польща); менеджерка проєктів ГО «Щасливі діти», ігропрактик, коуч Людмила Сюзева, представник організації Be International, тренер і фасилітатор з неформальної освіти Філіп Габор (Чехія).

Тестування трьох ігор уже успішно пройшли у кількох школах Ужгорода та Хустського району. Школярі активно долучалися до тестувань і виявляли чималу до них зацікавленість.

Як розповіла Беттіна Продан, що разом зі своєю групою розробляла одну із ігор, «Результати тестування підтвердили, що наша гра має граний потенціал, щоб стати ефективним інструментом для вивчення прав людини в освітніх закладах. Наразі ми працюємо над ще більшим її удосконаленням, з тим, аби її використання допомагало учням не лише краще засвоювати знання, але формувати активну громадянську позицію».

У суботу, 29 червня, відбудеться заключне тестування четвертої гри – група вирішила зробити його відкритим і запрошує долучатися усіх охочих. Записатися на тестування можна, написавши організаторам у приватні повідомлення на сторінці ГО «Щасливі діти».

Після етапу тестувань над дизайном ігор працюватиме дизайнерка Тетяна Смріга.

А вже у липні організатори планують провести відкриту публічну презентацію «Ігор з прав людини», де продемонструють напрацювання учасників проєкту та детально розкажуть, як він втілювався.

Про дату й час презентації організатори повідомлять на сторінках проєкту «Ігри з прав людини» та ГО «Щасливі діти» у Фейсбуці.

Проєкт « Ігри з прав людини: Активна молодь у боротьбі за права людини в регіоні V4+» реалізується ГО «Щасливі діти» у партнерстві з Education for Equality and Ecology - Edeqec, Be International, Podkarpackie Stowarzyszenie dla Aktywnych Rodzin (PSAR) за підтримки International Visegrad Fund.

Проєкт співфінансується урядами Чехії, Угорщини, Польщі та Словаччини через Вишеградські гранти Міжнародного Вишеградського фонду. Місія фонду полягає у просуванні ідей сталого регіонального співробітництва в Центральній Європі.

 

 

 

29 червня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів