Як класти ламінат правильно: інструкція від експертів салону-магазину Альберо

Як класти ламінат правильно: інструкція від експертів салону-магазину Альберо

 

Придбати якісне сучасне покриття для підлоги – це тільки пів задачі. Друга половина полягає в правильному його укладанні. Для того щоб підлога прослужила довгий період і мала естетично привабливий вигляд, слід дотримуватись інструкції від виробників щодо укладання та догляду покриття.

Підготовка основи під ламінат

Експерти салону-магазину Альберо радять:

  1. Перед тим як класти ламінат, потрібно правильно підготувати основу. Підлога, на яку укладатиметься ламінат, має бути рівною, сухою, чистою, без сторонніх домішок, пилу та бруду. Усі нерівності треба виправити, а на основу укласти відповідну підкладку.
  2. Ламінат, який буде укладатися, слід піддати акліматизації протягом кількох діб, щоб уникнути зміни розміру через вологість і температуру.

Укладання починається вздовж найдовшої стіни в кімнаті та може проводитися декількома методами. Це замкове та клейове укладання. Замкова система відрізняється швидкістю та можливістю використання теплої підлоги.

Укладання з використанням клею відрізняється тривалою експлуатацією та високим захистом від проникнення вологи. Однак його недоліком є складний монтаж, додаткові витрати на клей, неможливість використання підлоги з підігрівом.

Варіанти монтажу

Є декілька способів, як стелити ламінат правильно, а саме:

  1. Пряме розкладання – уздовж світла. Ламінат практично не потребує підрізування, тому кількість відходів невелика. Цей спосіб є найлегшим.
  2. Діагональний. Потребує підрізування, ламінат викладається під кутом 45° з кута приміщення або із середини;
  3. Ялинкою або квадратами. У такий спосіб стелять ламінат зі спеціальними кріпленнями. Візуально він збільшує приміщення.

Усі роботи виконуються відповідно до інструкції виробника.

Де придбати якісний ламінат?

Після укладання здійснюється перевірка на герметичність і забезпечення належного догляду. І це тільки невеликий перелік порад, які допоможуть створити якісну підлогу з ламінату.

В інтернет-магазин дверей і підлоги Albero можна придбати якісний ламінат таких брендів, як Beauty Floor, Finsa, Kaindl, Krono Original, Swiss Krono за прийнятними цінами. Увесь товар сертифікований і відповідає високим європейським стандартам. Широкий вибір відтінків і кольорів дає змогу підібрати ламінат до будь-якого інтер'єру, а інструкція від виробника допоможе у створенні якісної підлоги. Вам залишається тільки вибрати!

 

11 липня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів