На Карпатському гірському кінофестивалі представлять 30 стрічок

На Карпатському гірському кінофестивалі представлять 30 стрічок
До програми увійшли повнометражні документальні стрічки з України, Чехії та Франції та короткі метри різних жанрів з понад 15 країн світу.

 

В Ужгороді на Карпатському гірському міжнародному кінофестивалі представлять 30 повних та короткометражних стрічок. Захід триватиме з 20 до 22 вересня у Закарпатському академічному театрі ляльок "Бавка". Фільми присвячені горам, спорту та суспільству.

Про це Суспільному повідомив директор кінофестивалю Дмитро Грешко.

"Щороку ми готуємо програму з фільмів, знятих в контексті гір чи про гори, які нам надсилають з усього світу, і кожного року вона унікальна. Наприклад, цього року ми маємо багато фокусу саме на фільмах з України про українців в Карпатах, і також ми покажемо два фільми на важливу для нас сьогодні тему адаптації й туризму в горах людей з інвалідністю. В короткометражній документальній секції про соціум ми зібрали фільми про втрати під час війни та рефлексії на неї. Таким чином цьогорічна програма розказує нам більше про нас самих, наші втрати, волю до життя та про гори, які лікують та надають сил рухатись далі. Тому цьогорічне гасло кінофестивалю "Там де гори – там любов!", — розповів директор фестивалю, режисер Дмитро Грешко.

Фільми-переможці 2024-го року визначатимуть шляхом глядацького голосування та за участі журі Спілки кінокритиків України.

 

31 серпня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів