Терміни проходження верифікації пацієнтів молодших за 18 років продовжено до 1 лютого 2025 року — рішення уряду

Терміни проходження верифікації пацієнтів молодших за 18 років продовжено до 1 лютого 2025 року — рішення уряду
Про це інформує МОЗ УКраїни

 

З 1 жовтня Національна служба здоров?я України продовжить проведення оплат медзакладам первинки за задекларованих пацієнтів молодших за 18 років, які не пройшли верифікацію, зокрема і через відсутність ІПН. Необхідні для цього зміни проголосовані Урядом. Проєкт змін було ініційовано Міністерством охорони здоров?я та узгоджено з Міністерством фінансів. 

Зокрема було внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2023 р. № 1394 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році». Вони передбачають, що термін здійснення верифікації пацієнтів віком до 18 років, якими подані декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу, продовжено до 1 лютого 2025 року. 

Заходи з верифікації даних проводяться для забезпечення актуальності та достовірності даних пацієнтів у електронній системі охорони здоров?я (ЕСОЗ). Наразі  верифікація відбувається шляхом обміну даними ЕСОЗ з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків (ДРФО) та Державним реєстром актів цивільного стану громадян (ДРАЦСГ). Це дозволяє покращити якість даних у системі, а також мінімізувати проблеми, пов?язані з пошуком пацієнта та виявленням некоректних записів. 

 

05 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів