148 закарпатських вчителів пройшли сертифікацію та отримують 20% надбавки до зарплати

148 закарпатських вчителів пройшли сертифікацію та отримують 20% надбавки до зарплати
Педагоги успішно пройшли усі три етапи комплексної сертифікації із 2021 по 2023 рік.

 

 

Минулоріч можливість пройти тестування отримали вчителі математики, української мови та літератури, а в 2024 році до них доєдналися вчителі історії та правознавства, – повідомляють в Управлінні Державної служби якості освіти у Закарпатській області.

Сертифікація вчителів має три етапи: зовнішнє незалежне оцінювання, самооцінювання власної педагогічної майстерності та оцінювання практичного досвіду інших учасників сертифікації. 

«Саме зараз учителі Закарпаття проходять цю процедуру. Учителі історії та правознавства готуються до початку ІІІ етапу, який відбудеться з 28 жовтня по 29 листопада. Учителі початкових класів проходять останній ІІІ етап, який має завершитися до кінця жовтня, а вчителі математики, української мови та літератури вже подолали всі три етапи і очікують на результати. Пороговий бал для всіх педагогів буде визначено у грудні», – розповідає начальниця управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області Марія Сігетій.У разі неуспішного проходження чи відмови від участі на будь-якому етапі, це не матиме жодних негативних наслідків для вчителя і його роботи в школі, не вплине на результати чергової атестації, підтвердження наявної чи присвоєння наступної педагогічної категорії», – пояснює Марія Сігетій.

Педагоги, які успішно пройдуть усі три етапи, отримають надбавку +20% до заробітної плати. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховується як проходження чергової або позачергової атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та педагогічного звання.

«У разі неуспішного проходження чи відмови від участі на будь-якому етапі, це не матиме жодних негативних наслідків для вчителя і його роботи в школі, не вплине на результати чергової атестації, підтвердження наявної чи присвоєння наступної педагогічної категорії», – пояснює Марія Сігетій.

Повторно взяти участь у сертифікації вчитель зможе не раніше, ніж через рік.

 

22 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів