МСЕК більше не буде - всі комісії мають ліквідувати до кінця цього року

МСЕК більше не буде - всі комісії мають ліквідувати до кінця цього року
Рішенням Ради національної безпеки і оборони України медико-соціальні експертні комісії будуть ліквідовані з 31 грудня цього року.

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ "Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів", яким увів у дію відповідне рішення, хвалене РНБО. Текст документа оприлюднений на сайті глави держави .

Згідно з рішенням РНБО, Міністерство охорони здоров’я разом з Державним бюро розслідувань, СБУ, Національною поліцією, обласними і Київською міською військовими адміністраціями мають створити у тижневий строк робочі групи з перевірки рішень медико-соціальних експертних комісій щодо встановлення інвалідності посадовим особам відповідних державних органів.

У тримісячний строк має бути підготовлена доповідь про результати перевірки обґрунтованості рішень МСЕК щодо встановлення інвалідності посадовим особам державних органів, а у разі виявлення фактів необґрунтованого ухвалення таких рішень - ініціювання їх перегляду та інформування правоохоронних органів.

МОЗ і Мінцифри мають у двотижневий термін підготувати і подати на розгляд Кабміну план цифровізації проходження всіх етапів медико-соціальних експертних комісій.

Водночас Пенсійний фонд, ДБР, Нацполіція та СБУ у тижневий строк мають провести аудит нарахувань пенсійних виплат по інвалідності посадовим особам державних органів.

Рішення РНБО передбачає розроблення та внесення на розгляд Верховної Ради у місячний строк "законопроєкту про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження оцінювання особи з обмеженням повсякденного функціонування, розробленого з метою забезпечення невідкладного реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні, передбачивши, зокрема, ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року", а також законопроєкту щодо перегляду системи та механізму нарахувань пенсійних виплат посадовим особам державних органів.

 

23 жовтня 2024р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів