Закарпатський рибоохоронний патруль нагадує про заборону вилову струмкової форелі
Нерест струмкової форелі зазвичай відбувається в період з жовтня по грудень, залежно від кліматичних умов і температури води. Форель починає нереститися при температурі води, яка коливається від 4 до 10°C.
Для нересту струмкова форель вибирає чисті, швидкоплинні струмки та річки, де є кам’янисте або галькове дно. Це дозволяє ікрі забезпечити достатнє постачання кисню через воду, а також захист від сильних течій.Ікра форелі розвивається протягом кількох місяців — зазвичай від 3 до 5, залежно від температури води. Молодь (личинки) починає виходити з ікри в січні-березні, коли температура води в річці підвищується до більш комфортних значень.
“Нерест є критичним періодом для форелі, оскільки від цього залежить продовження її популяції в природних умовах. Збереження екосистеми річок і струмків, захист від забруднення води та розробка заходів з охорони цих видів риб є важливими аспектами для збереження популяцій струмкової форелі”, – йдеться в повідомленні.
До теми
- Сакура в кадрі: благодійний фотоконкурс стартував в Ужгороді
- Соціальні майстерні БФ "Карітас–Ужгород" допомагають людям з ментальною інвалідністю
- Стартувала реєстрація на НМТ - на Закарпатті тест складатимуть близько 10 тисяч осіб
- «Атлас» — проєкт, що об’єднує українців задля захисту наших військових
- Якість повітря в Ужгороді моніторять у лабораторії спостережень Закарпатського гідрометцентру
- 143 освітяни Закарпаття отримали сертифікат, який засвідчує їх право брати участь в експертній діяльності
- У Закарпатській обласній станції переливання не вистачає крові усіх груп для ЗСУ
- Загальнонаціональна хвилина мовчання: в Ужгороді двічі на тиждень проводитимуть акцію пам'яті полеглих Героїв
- На Закарпатті гостра нестача крові з негативним резус-фактором
- Триває аукціон «Купи зустріч – допоможи фронту»
- День відкритих дверей провели в інклюзивній майстерні-кав'ярні «Янгол» в Ужгороді
- У 128-ій Закарпатській бригаді показали, як бійці проходили психологічне відновлення
- В Ужгороді триває реєстрація учасників виставки-конкурсу «Міс-кіс 2024»
- Виробництво препаратів крові: Biopharma будує завод в Ужгороді й планує ще один в Румунії
- ГРВІ та грип: лікарі назвали час зростання кількості хворих
- Закарпатська обласна станція переливання крові: хворі та поранені потребують вашої допомоги - долучайтеся до донорства
- 70% врожаю хурми - втрачено: як посуха пошкодила врожай на Закарпатті
- "Добрі справи Закарпаття" придбали ще одну автівку для ЗСУ
- Андрій Русин: "Захворюваність та смертність від раку молочної залози в Закарпатській області продовжують зростати"
- Бренд екопаперу закарпатця Валентина Фречки почав співпрацю з Uber Eats у Парижі
До цієї новини немає коментарів