Їздять тротуарами, паркують – де заманеться

Спостереження за роботою ДАІ в обласному центрі наводить на думку, що на кожну вулицю і біля кожного будинку – бодай кожної десятихатки, як у совкову добу робили з агітаторами, – треба поставити Луценка, бо місцеві стражі правопорядку – усі разом узяті зі своїми безпосередньо прямими обов’язками справитися ніяк не в змозі.

 

Бачачи таку байдужість і безвідповідальність даїшників, водії їздять тротуарами, паркують автівки під вікнами будинків, створюючи незручності, завдаючи і моральної, і матеріальної шкоди господарям цих будинків: обприскують, обкурюють, розбивають тротуари.

Вулиця Гагаріна і так перезагазована. Безперервний двосторонній рух і так шкоди завдає всьому оточенню. Тому недопустимою має бути їзда та паркування автотранспорту на тротуарах. Про це має подбати дорожня автоінспекція.

Кому-кому, а їй добре відомо, скільки аварій трапляється лише на проміжку мехзавод-переїзд. Нещодавно збили височенний електричний стовп, пошкодили підві-коння одного з будинків, ледь не розчавили водія з вул. Вереща-гіна у його власному авто: шофера притисла вантажівка до бровки тротуару, пом’явши кабіну, збили жінку з коляскою, з якої випав малюк. Добре, що обій-шлося без жертв. А все могло бути значно трагічніше.

І все це відбувається ледь не по сусідству зі стражами правопорядку. Посудіть самі: на одному п’ятачкові аж три міліцейські служби: міська міліція, міське та обласне ДАІ. Тож людей у погонах та в уніформі тут більше, ніж треба. А толку – ніякого. Вони сотні разів проходять чи проїжджають, вдаючи сліпих. Наскакують лише тоді, коли аварія.

При міському дорожньому управлінні працював такий собі пан Василь. Керував патрульною службою. І так, очевидно, відзначився, що його взяли в Управління УМВС. У нього логіка була проста: дорожні знаки встановлювати – надто дорого. Він радив відгородити будинок так, щоб машини не могли проїжджати і паркуватися. Таку думку висловив й інший даїшник, мовляв, інакше завжди з водіями буде клопіт.

Але логіка мені незрозуміла. І неприйнятна також. Питається: нащо така служба?

Дехто киватиме на закони. А нащо місцева влада, якщо і вона безпомічна навести порядок у місті бодай з паркуванням автотранспорту?!

Невже це питання не можна вирішити на місцевому рівні? Невже і тут кликати на допомогу Луценка?

Не можете справитися самі – замовляйте роботів. Ті працюватимуть відповідально і чесно. А кошти на їх закупівлю зекономите за рахунок оплати праці тих недбалих працівників, які протирають штани на засиджених місцях і все ще не гребують хабарами.

А щодо вулиці Гагаріна загалом – її перейти через скупчення машин і безперервний рух – завжди проблема. І небезпечна...

Клара Контратович
Трибуна

 

06 вересня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів