новий навчальний курс

15 листопада 2007 р. у м.Ужгород буде презентовано новий навчальний курс "Споживчі знання для загальноосвітніх навчальних закладів"

 

Міністерство освіти і науки України спільно з Центральним інститутом післядипломної педагогічної освіти АПН України, Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в рамках проекту „Спільнота споживачів та громадські об’єднання” 15-17 листопада 2007 року проводять науково-практичний семінар „Впровадження споживчих знань у загальноосвітніх навчальних закладах ” в м. Ужгород.

Новий навчальний курс розроблено для всіх ступенів загальноосвітніх навчальних закладів (початкової, основної та старшої). Головною педагогічною ідеєю нового навчального курсу зі споживчих знань є формування споживчої культури школярів, здатних усвідомлювати, аналізувати та реалізовувати власні права, робити свідомий вибір на ринку товарів та послуг, відчувати себе сучасними громадянами демократичного суспільства.

Мета курсу – ознайомити школярів з основами раціональної споживчої поведінки, сприяти формуванню економічного мислення, вихованню правової культури. навчити учнів приймати свідомі рішення при виборі і придбанні товарів та послуг з врахуванням оцінки корисності товарів, кількості і якості альтернативних варіантів вибору, екологічних характеристик товару, особистого бюджетного обмеження, ознайомити з еволюцією економічних поглядів на процес споживання; сформувати грамотну споживчу поведінку в різних ринкових ситуаціях

У семінарі візьмуть участь керівники семи обласних управлінь освіти, представники органів державної влади, регіональних громадських організацій.

У програмі семінару:

Презентація концепції споживчої освіти для початкової та середньої школи
Застосування нових інтерактивних педагогічних технологій для уроків споживчих знань
Рекомендації для вчителів та методистів. Опрацювання відповідних навчальних матеріалів та посібників
Будуть надані можливості для фото - та відеозйомки, експерти будуть доступні для інтерв’ю.

Презентація нового навчального курса відбудеться 15 листопада 2007 р. в м.Ужгород за адресою:площа Кирила і Мефодія, 5, готель "Закарпаття-Інтурист" (Конференц-зал). Початок роботи об 11:00.

До участі запрошуються представники регіональних засобів масової інформації, теле- та радіо журналісти, редактори газет та журналів.

Всеукраїнський науково-практичний семінар „Впровадження споживчих знань у загальноосвітніх навчальних закладах” організовано проектом "Спільнота споживачів та громадські об’єднання", що є спільною ініціативою Європейського Союзу та Програми розвитку ООН. Його загальною метою є підвищення споживчої свідомості українських громадян шляхом поширення інформації про товари та послуги доступні на українському ринку, сприяння доступу до результатів незалежних тестувань, а також до інформації про права споживачів та механізми їх захисту.

 

15 листопада 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів