"на неможливості проведення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів, призначених на 30 листопада 2008 року"

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув хід підготовки та проведення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів. Члени Комітету розглянули лист Центральної виборчої комісії України, звернення Мукачівської, Кремінської та Феодосійської міських територіальних виборчих комісій

 

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглянув хід підготовки та проведення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів. Члени Комітету розглянули лист Центральної виборчої комісії України, звернення Мукачівської, Кремінської та Феодосійської міських територіальних виборчих комісій, в яких наголошується "на неможливості проведення позачергових виборів сільських, селищних та міських голів, призначених на 30 листопада 2008 року". Народні депутати зазначали, що головною причиною неможливості проведення позачергових виборів у 138 територіальних виборчих округах є відсутність їх фінансування, - повідомили в інформаційному управлінні ВРУ.
Зверталася увага на те, що для забезпечення фінансування підготовки та проведення місцевих виборів Кабінет Міністрів України вніс до парламенту законопроект про зміни до Державного бюджету на 2008 рік (реєстр. №2713), яким передбачено збільшення обсягу видатків на 25,3 млн грн. Однак, підкреслювали члени Комітету, до цього часу цей законопроект не розглянуто.

На засіданні підкреслювалося, що за розрахунками Центральної виборчої комісії обсяг видатків на проведення виборів 30 листопада становитиме 6,8 млн гривень. Крім того, заборгованість на підготовку та проведення позачергових виборів депутатів Київської міської ради та Київського міського голови, які відбулися 25 травня 2008 року, складає 7,6 млн гривень. Таким чином, всього необхідно виділити з Держбюджету 14,4 млн гривень.

За підсумками обговорення, Комітет ухвалив рішення звернутися до:

- Комітету з питань бюджету з проханням терміново розглянути на своєму засіданні проект закону про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (реєстр. № 3206) та при підготовці висновку врахувати позицію Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування про доцільність прийняття законопроекту за основу та в цілому;

- Голови Верховної Ради України А.Яценюка з пропозицією включити зазначений законопроект до проекту порядку денного пленарного засідання парламенту 21 жовтня 2008 року;

- Президента України з проханням скасувати Указ № 911 від 09.10.2008 р. "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання та призначення позачергових виборів".

zaxid.net

 

16 жовтня 2008р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів