Гірськолижні витяги до зими не готові - виявлено 55 порушень

Територіальним управлінням Держгірпромнагляду в Закарпатській області проведено планові перевірки утримання пасажирських підвісних канатних доріг та буксирних витягів

 

У результаті виявлено 55 порушень чинного законодавства експлуатації останніх. "Сподіватимемося, проведена робота зменшить ризики травмування як обслуговуючого персоналу, так і відпочивальників у пік гірськолижного сезону", — підсумував результати перевірок головний державний інспектор Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Василь Василинчук. За його словами, найпоширенішими з виявлених порушень є відсутність у окремих суб’єктів господарювання дозволів на роботи та експлуатацію обладнання з підвищеної небезпеки, служб з охорони праці, наказів про призначення осіб відповідальних за безпечну експлуатацію витягів буксирних, канатних. Виявлено також, що кілька об’єктів не мають засобів електрозахисту, на ще кількох не виконані чергові експлуатаційні випробування захисних засобів та не проведені чергові виміри опору ізоляції електрообладнання, кабелів, проводів та опору захисного контуру заземлення. Будь-яке з цих порушень може обернутися серйозною загрозою для здоров’я і життя шанувальників зимових розваг, повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Закарпатській області.
До слова, на території Закарпаття розміщено 69 витягів. З них — 4 крісельного, 48 бугельного та 14 якірного типу. 7 витягів наразі не працюють.

РІО

 

20 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів