Свято Миколая у місті Ужгород — єдине на всю Україну

Півтори тисячі миколайчиків та півсотні Миколаїв дарували ужгородцям та гостям міста свято та кілька півтонни солодощів, які традиційно дарує закарпатським діточкам єдиний народний депутат від Закарпаття Олександр Кеменяш.

 

Вже одинадцятий рік напередодні свята Святого Миколая на вулицях стародавнього Ужгорода з’являються маленькі “миколайчики”, які роздають усім перехожим цукерки, дзвонять дзвониками та співають новорічно-різдв’яні пісні, а потім усі вони з’єднуються у один великий потік, який збирається на площі Театральній, де знаходиться головна ялинка міста. Насьогодні таким видовищем, коли на вулиці міста виходять сотні дітей (учні 5-7 класів) переодягненні у святкові шапочки, зі святковими шарфиками та різдв’яно-новорічними дзвониками, не може похвалитися жодне місто України, крім Ужгорода.
Завдяки спільним зусиллям Управління освіти м.Ужгород (Огар В.), управління сімї та молоді м.Ужгород (Муртазін О.), ГО "Панонія"(Мікловцик М.), кафедри туризму УжНУ(Шандор Ф.), туристично-інформаційного центру Закарпаття (Коваль О.), Закарпатської ліги КВН (Денисенко С.), корпорації свят "Не понял" (Буланов Р.) та постійних меценатів свята народного депутата України О.Кеменяша, керівника підприємства "Ужгородський Турбогаз" депутата облради від БЮТу М.Качур закарпатські діти відчули справжню атмосферу свята
У 1998 році акція була вперше започаткована вчительсько-учнівським колективом ЗОШ №2. А у 2009 році в акції прийняло участь понад 1000 учнів з усіх шкіл міста. До речі, лише цього року на вулицях Ужгорода було роздано понад півтонни цукерок.
Разом з меншими колегами, миколайчиками зі шкіл, парад Миколаїв прикрасив головну ялинку Закарпаття іграшками які зробили власними руками учні та дошкільнята Ужгорода (за що маленький ужгородець який зробив кращу іграшку отримав мобільний телефон від готельно-ресторанного комплексу "Дует+") та запалив головну зимову красуню області на площі Театральній. Це до речі, перша офіційно запалена ялинка в Україні. Також Миколаї закрутили величезний хоровід не тільки навколо головної ялинки, але й навколо центральної частини міста. До того ж стало вже хорошою традицією завітати до діток, які вимушені зустрічати свято в дитячій лікарні, і туди миколаї принесли свято подарунки.
Отож черговий Парад Миколаїв вдався на славу, настрій в місті вже святковий чекаємо наступних сюрпризів від організаторів.

 

20 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів