Василь Губаль: «Я горджуся, що я закарпатець!» (ФОТО)

Як уже повідомляв Uzhgorod.net.ua, в Ужгороді відбулася прощальна прес-конференція голови Закарпатської ОДА Василя Губаля, який був призначений на цю посаду 17 вересня 2014 року.

 

Передусім Василь Іванович подякував журналістам, які всі ці місяці були з ним, за критику, яка давала можливість працювати над собою і робити менше помилок: «Я б хотів, щоб у майбутньому ми зустрічались на вулиці, вітались, бо я старався працювати чесно ці 8 місяців і працюватиму так далі».

“Звичайно що події, які відбулися у Мукачеві на вихідних і сьогодні не на користь Закарпаття і не на користь України. Було багато звернень до центральної влади, але нас не завжди чули. Я поки посадова особа, але указ, швидше за все, буде. Ми зробили багато цікавих справ для Закарпаття. Зокрема, сьогодні ми зайнялися питанням дикорослих яфин, що приноситиме доходи у бюджеті. Ми зайнялися енергозбереженням. Наші волонтери тримали другий фронт. Це все — заслуга людей. Я хочу людям подякувати за це. Я горджуся тим, що я закарпатець і хочу подякувати краянам за те, що вони такі християни.

Ми поховали 63 закарпатців. Для Закарпаття це багато. Ми не виконували мобілізаційний план, але ми захищали країну. Бо коли закарпатець іде на війну, він стоїть до кінця. У нас не було дезертирів, хоча по Україні вони були."

«Ви бачили, що я весь цей час ходив без охорони. Я не зробив нічого такого, щоб соромитись дивитись людям в очі і боятись ходити без охоронців. Я навіть без охорони вчора вийшов на проплачений мітинг під ОДА.Я і надалі буду працювати для Закарпаття, я ніколи не працював за кордоном, не мав там бізнесу, статків і не маю такого на меті», зазначив Губаль.

"Держава має почути Закарпаття. І не тільки тоді, коли стріляють, а й коли дають нормальні пропозиції. У департаментах є документи про всі пропозиції. І скільки відповідей ми отримали? Я пропоную всім політикам, які критикують, розказують, як треба розвивати Закарпаття: дайте проект у Верховну Раду. У нас був закон про СЕЗ – відмінили", - обурювався Губаль.

“Я не погоджував призначення голів митниць. Тут я підтримую прем’єр-міністра. Цей Крутяк і його оточення, я був проти. Я сказав, що у черзі стоять закарпатці. Я попереднього керівника я погоджував”, - запевнив губернатор.

«Я не на цей момент не маю пояснень щодо причин своєї відставки. Хоча мені відомо, що указ Президента вже підписаний».

“Я з повагою ставлюся до Геннадія Москаля. Я займався бізнесом. Він був у мене на фірмі, Я не можу говорити про нього погано. А чи він справиться, покаже час. Я ніколи не критикував попередників у не казатиму нічого про нього”, - запевнив поки ще губернатор.

"Я сьогодні не сплю вже четверту добу. Я це клеймо на себе ніколи не прийму. Я ніколи не був у списках на митниці, мені ніхто не носив нічого, я нікого не зобов’язував до цього і всі, хто прийшли працювати зі мною, я за них відповідаю. І вони працювали чесно. За 8 місяців губернаторства я не отримав доказів, але просив цих чиновників йти з роботи. Не всі хотіли йти мирно. Так, є справи у судах. Але мої дівчата і хлопці працювали чесно."

"Я і вчора, і позавчора вийшов на мітинг. Я не забезпечував собі охорону, бо я не маю чого боятися. Навіть тих людей, які вчора були проплачені на мітингу."

"Тому якщо стоїть питання відставки.... Я все одно працюватиму для Закарпаття. Я ніколи не мав статків закордоном і не мав цього на меті."

"Я хотів би, щоб ця наша мукачівська трагедія була об’єктивно розстежена, дана оцінка всім і кожному, але я не начальник міліції, я їх не призначав, я не силовий блок. Тиждень тому у мене були хлопці з “Правого Сектору” і я попереджав, що треба працювати за законом. Як я був почутий, це справа тих хлопців. Якщо є питання до мене, то у мене є питання до правоохоронців. І я йду з посади із совістю, що клеймо контрабанди, яку так потужно хочуть прив’язати Закарпаттю — корінь її треба шукати на верхах. А що у інших областях прикордонних її нема? І якщо не буде політичної волі і політичного рішення, то це не вирішиться, Це треба вже було зробити давно. Хтось робить опір цьому."

"Я працював без заступників. Область була на 15 місці і сьогодні вона на 7-му. Це незалежні експерти. Ми робимо дороги у селах. Ми робимо фортифікаційні споруди. За які мені давали догани. Але насправді їх мені давали лише тоді, коли я підіймав питання силового блоку. Я прийшов на цю посаду, щоб допомогти Закарпаттю, виправдати довіру Майдану. Я завжди був патріотом. І ці, хто нам хоче нав'язати сепаратистські настрої, вони — не українці. вони просто хочуть "опустити" Закарпаття, але ми не дамо", - переконує Василь Губаль.

На думку Василя Губаля, винними у Мукачівській трагедії є Закарпатське Управління МВС та посадовці у столиці, які їх призначають. Він також зауважив, що буде радий повернутися до виробництва і запросив медійників до себе у Нижнє Селище.

 

15 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів