Лісові багатства Карпат зменшуються з катастрофічною швидкістю!

Так, показник  лісозаготівель на Закарпаття за І півріччя п.р. склав 141,2% до аналогічного показника минулого року, або ж 274  млн. грн.

 

Ліс – природне багатство Закарпаття, що займає більше половини загальної площі області. Любов закарпатців до своєї природи  – запорука  господарського ставлення до лісів. Та ліс вирубують  і показник  лісозаготівель  за І півріччя п.р. склав 141,2% до аналогічного показника минулого року або 274  млн.грн. Щоправда, постійно ведуться заходи по відтворенню лісів шляхом відновлення, лісорозведення та має місце його природне поновлення.

Протягом першого півріччя заготовлено ліквідної деревини 649,1 тис.м3, або більше на 15 відсотків відповідного періоду минулого року. Із загальної кількості заготовленої ліквідної деревини лісоматеріали круглі становили 267,5 тис.м3, а це більше 40 відсотків та дрова для опалення 211,1 тис.м3 або третину.

Олена Баскакова, заступник начальника відділу статистики сільського господарства та навколишнього середовища Головного управління статистики у Закарпатській області

 

19 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів