Скільки зібрав коштів благодійний фонд «Кобзар» у Берегово для бронзового увічнення Тараса, владі невідомо!

Однак відомо одне - пам’ятника Тарасу Шевченку у місті як не було, так і немає.

 

У Берегівській міській раді провели нараду з ініціативною групою з приводу встановлення бронзового пам’ятника Тарасові Шевченку біля ЗОШ №5.

Зокрема міський голова Золтан Бабяк розповів на своїй сторінці, що на зустріч завітав скульптор проекту Василь Олашин, який поділився своїм баченням щодо лиття пам’ятника.

Однак, як стало відомо на відлиття пам'ятнику досі не зібрана потрібна сума. Тому ініціатори встановлення скульптури - а серед них відомі місцеві бізнесмени, далеко не бідні люди - звертаються до різних організацій та установ щодо допомоги у фінансовому питанні.

Урочисте відкриття пам'ятника Тарасові Шевченку в Берегові планували приурочити до 200-ліття Кобзаря, яке відзначалося 9 березня 2014 року. На той час кошторис виготовлення лише самої бронзової статуї становив 350 тисяч гривень. Скільки наразі зібрано коштів, чим займався благодійний фонд "Кобзар", невідомо.

Гроші на пам'ятник Кобзарю збиралися кошти у всіх навчальних закладах міста, долучилися і небайдужі громадяни. Деякі діти навіть принесли свої власні заощадження, інформує "Берегово Сьогодні".

"Мені дуже подобається поезія Тараса Григоровича Шевченка, і тому вирішив віддати всі гроші, які я збирав цілий рік на власні потреби, - розповів нам Максим, учень одного з навчальних закладів міста. - Мені б дуже хотілося, аби у Берегові нарешті встановили пам'ятник великому поету України і у цьому була б моя маленька частинка..."

 

03 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів