Топ-8 способів вилікувати закладений ніс

Топ-8 способів вилікувати закладений ніс
Ви втомилися від постійно закладеного носа? Це заважає вам займатися повсякденними справами, ви не відчуваєте себе повноцінною людиною? Набряк слизової оболонки придаткових пазух носа може відбутися з низки причин.

 

Пропонуємо вам 8 способів вилікувати закладений ніс.

1 спосіб

Подумайте, чи не варто просто висякатися. Люди із застудою постійно сперечаються про ефективність шмаркання, буквально-таки розриваючись між варіантами. Чи допомагає це позбутися від слизу або ж ще більше закупорює ніздрі? Що говорить з цього питання наука?

Вчені рекомендують висякати одну ніздрю в поєднанні з протинабряковим засобом.

2 спосіб

Зробіть спрей для носа самі. Додайте чайну ложку солі в склянку теплої води і ретельно перемішайте. Закапайте солону воду в ніс за допомогою піпетки, відкинувши голову назад. Зачекайте 10 секунд і обережно вилийте солону воду і слиз з ніздрі. Повторіть з другою ніздрею.

3 спосіб

Скористайтеся посудиною для промивання носа. Це може швидко очистити ніс без додаткових ліків. Використовуйте чайник нети; це легше, ніж здається. За допомогою чайника нети ви зробите слиз в носі рідшим і вимиєте його з носової порожнини.

Дотримуйтесь інструкцій із застосування, що додаються до чайника нети. Як правило, інструкції у кожного свої, проте є і загальні моменти, про які докладніше трохи нижче. Отже, звичайний промивний розчин - це півлітра теплої стерильної води і 1 чайна ложка солі. Залийте розчин в чайник нети.

Нахиліть голову на 45 градусів і введіть носик чайника нети у верхню ніздрю. Сольовий розчин пройде через носову порожнину і витече з іншої ніздрі.

Якщо розчин потрапляє в рот, просто сплюньте його.

Висякаєтеся і повторіть процес з іншою ніздрею.

Як часто потрібно використовувати чайник нети? Люди, що страждають від серйозної закладеності носа, повинні це робити щодня. Після поліпшення, відповідно, рекомендується проводити процедуру тричі на тиждень.

4 спосіб

Прийміть гарячий душ протягом 10-15 хвилин. Вода повинна бути настільки гарячою, наскільки ви зможете витерпіти. Дихайте глибоко, заповнюючи легені і ніс парою.

5 спосіб

Подихайте над каструлею з гарячою водою. Переконайтеся, що вода вас не обшпарить. Додайте у воду трохи ромашкового чаю, а на голову накиньте рушник, щоб вдихати якомога більше пари.

6 спосіб

Залишайтеся у вертикальному положенні і підкладайте під голову додаткову подушку, коли спите. Якщо ви лежите на боці, то закладеність, викликана вазомоторним ринітом, може поширитися і на іншу частину носового проходу, що погіршить ситуацію. Підкладіть під голову пару подушок і постарайтеся спати на спині.

7 спосіб

Скористайтеся тепловим компресом. Прикласти його треба до зовнішньої сторони носа, а в якості компресу можна взяти щось на зразок брязкальця з сухими бобами (лише б брязкальце була обгорнуте в тканину). Прогрійте це брязкальце в мікрохвильовці протягом 1.5-2 хвилин, потім прикладіть до носа на 20-30 секунд. Потім відкладіть його в сторону на 5-10 секунд. Повторюйте до тих пір, поки не відчуєте полегшення.

8 спосіб

Використовуйте засоби від застуди та алергії. Протинабрякові засоби можна придбати в аптеці без рецепта. Активним інгредієнтом таких засобів найчастіше є псевдоефедрин або фенілефрин. Ці препарати добре справляються з симптомами застуди та алергії, проте не усувають при цьому саму причину.

uzhgorod.net.ua

 

17 березня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів