Як зберегти про столицю Закарпаття смакові спогади

Як зберегти про столицю Закарпаття смакові спогади
Жителі міста Ужгорода дуже добре знають звідки походить їх їжа. Адже в місті багато ринків, де продають свіжу продукцію селяни та фермери.

 

Як і культура, кухня Ужгорода, це палітра страв з різноманітними смаками сусідніх країн. Домінуючими звісно є страви закарпатської, української та угорської кухні, але слід відзначити й окремі страви чеської, німецької, румунської кухні. Звісно є й страви сучасної європейської кухні, екзотичної азійської.

Плануючи відпочинок в Ужгороді та околицях, у Вас є чудова нагода скласти перелік закладів за типом кухні, місцем розташування, специфічністю чи оригінальністю.

Ресторани та корчми. Кухарі ужгородських ресторанів та корчм поєднують свій досвід та вимоги туристів, задовольняючи їх смаки. Тут завжди можна скуштувати щось оригінальне.

Кава та кав’ярні. Культура споживання кави в Ужгороді особлива. Її аромат запам’ятовується назавжди, про неї тут говорять усі.

Пекарі та пекарні. Хліб залишається головною кухонною стравою для жителів краю. Багато закладів громадського харчування мають власні потужності для випікання смачних буханок з муки різних сортів та помолу.

Їжа для гурманів. Майже кожен ресторан має спеціалізовану страву для задоволення смаків гурманів за прийнятними цінами, що додасть не лише задоволення, але й позитивних емоцій.

Дегустації. В Ужгороді є можливість про дегустувати продукції місцевих виноробів, та ближче познайомитись з декілька сот річною культурою краю.

Для вегетаріанців. Заклади харчування враховують смаки смаки вегетаріанців і веганів тому можуть запропонувати їм цікаві страви.

Пиво та паби. Пивна культура в Ужгороді особлива. Адже тут присутні як кращі сорти європейського пива так і вироби закарпатських приватних міні пивоварень, що роблять крафтове пиво.

Кондитери та кондитерські. Окремо слід відзначити роботу кондитерів Ужгорода, які своїми шедеврами та смаками дивують світових поціновувачів солодкого мистецтва.

Гастрономічні фестивалі. Щороку в місті Ужгород проводяться різноманітні заходи для гурманів, починаючи від млинців, вина, меду до страв приготованих на вогні.

Що купити як гастрономічний сувенір в Ужгороді:

  • Каву
  • Торт Ужгород
  • Варення та лекварі
  • Закарпатський пряник
  • закарпатський сир

Щоб правильно підібрати ресторан, кав’ярню, паб, дегустаційний зал на період Вашого візиту до міста Ужгород, Вам допоможуть поради, зібрані на сайті

Джерело: Турінформ Закарпаття

 

27 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів