Що поганого берегівцям зробили Устим Кармелюк та Олександр Пушкін?

Що поганого берегівцям зробили Устим Кармелюк та Олександр Пушкін?
В місті перейменовують вулиці і вже затверджено остаточний перелік назв.

 

Міські депутати Берегова затвердили «Остаточний список найменування площ та вулиць міста», який опублікували у газеті "Берегово" (№ 11 від 25.03. 2016).

Тож, як свідчить список, перейменуванню підлягають вулиці Кармелюка (нова назва - Липова), Кутузова (Прикордонна), Суворова (Лева), Радгоспна (Коротка), Белінського (Церковна), площа Пушкіна (називатиметься Сінною).

Крім цього є вулиці, які проектуються. Тут будуть увіковічнені імена видатних містян: Федак Шарі, Ганни Горват та Ярослави Бандурович. Важливо, що не забули й про Героїв, котрі поклали життя за Україну. Тепер дві вулиці носитимуть імена Роланда Поповича та Олега Тюрікова. 

На жаль, залишається деяка плутанина: назви одних вулиць перекладаються з української на угорську чи навпаки буквально, а інших – транскрибуються без перекладу. Наприклад, не перекладено українською вулицю Кішвашут (яка мала б зватися «Вузькоколійною») та ряд інших. Відтак, не виключено, що «Остаточний список» не буде остаточним, і до упорядкування назв берегівських вулиць ще доведеться повертатись. 

 

30 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів