Щоб прибирання приносило задоволення. Корисні поради закарпатським господиням

Щоб прибирання приносило задоволення. Корисні поради закарпатським господиням
І настрій буде хороший, і результат відчутний.

 

Весною час згадати про брудні вікна і запилені подушки.

По-перше, сам настрій спонукає нас на перетворення і звершення. По-друге, на яскравому сонці пил видно набагато краще, ніж хмарною зимою.

Зазвичай прибирання приносить задоволення лише тоді, коли завершується, і є відчутний результат.

Але корисні поради від порталу Goodhousekeeping здатні зробити його легким і приємним.

Як чистити мікрохвильовку

Поставте до пічки чашку води з харчовою содою. Дочекайтеся, доки вона закипить. Така процедура усуває неприємні запахи та дозволяє меншими зусиллями позбутися бруду, який налипає на стінках приладу.

Оцет і сік лимона також можуть стати у нагоді замість соди.

Мийте вікна, коли погода похмура

Почекайте похмурого дня і розпочніть мити вікна із темнішого боку квартири. Справа в тому, що сонячне проміння може підсушувати рідину для миття раніше, ніж ви встигнете змити її, тож лишатимуться плями.

З одного боку скла мийте горизонтальними рухами, з іншого – вертикальними, щоб чітко бачити, де саме лишилися розведення.

З пилом – навпаки, чекайте сонячного дня, коли частки буде добре видно.

 

Килимки при вході

Найкраще використовувати два килимки, поклавши один у квартирі, а іншій – ззовні. Однак якщо вони брудні після зими, то свою функцію не виконають.

Їх треба пропилососити з обох боків. Якщо покласти килимки обличчям донизу, весь бруд опиниться на підлозі, том його буде легше всмоктати. Потім їх варто провітрити.

Як прибрати шерсть тварин

Надокучливе хутро домашніх тварин аж ніяк не хоче прибиратися з м'яких меблів, тож чищення перетворюється на жах. Вам потрібні гумові рукавички, щоб позбавити меблі хутра — просто одягніть свої звичайні рукавички, змочіть їх водою та зберіть пух.

Чищення неіржавіючих поверхонь

Щоб сталеві поверхні знову сяяли (бувайте, відбитки пальців!), змішайте 1 чайну ложку рідини для миття посуду і чверть чашки гарячої води. Потріть цим розчином поверхню (доведеться докласти зусиль).

Змивайте лише чистою гарячою водою, і миттєво витирайте насухо.

 

Приберіть вм'ятини з килима

Для цього знадобиться праска з парою. Спрямуйте пару на вм'ятини, повторіть процедуру кілька разів. Або покладіть на ці місця килима шматочки льоду. Коли вони розтануть, треба "розчесати" килим у потрібному напрямку. Вода змушує тканину здійматися і повертатися до первинної форми.

Що робити з пралкою?

Доки пральна машина не почала неприємно пахнути, а на поверхнях не з'явився наліт, продезінфікуйте її з білим оцтом та харчовою содою. Запустіть машинку з гарячою водою та речовинами для чищення.

Для машинок вертикального завантаження вистачить 3-4 чашки оцту, половину чашки харчової соди, для горизонтального – ¼ чашки оцту і 4 чайні ложки соди.

Лишіть прилад на 30-60 хвилин після програми прання у спокої. Потім перезавантажте машинку, дайте воді стекти і просушіть її.

Як прибрати сліди з дощечки для нарізання?

Якщо думаєте, що сліди від овочів на дошці вічні, це не так. Обробіть робочу поверхню соком лимона, потім промийте з сіллю чи знову ж таки з харчовою содою.

 

Підставка для ножів

Можемо посперечатися, що ви ніколи не чистили велику підставку для ножів, адже отвори дуже вузькі і незручні. Скористайтеся феном, щоб видалити залишки їжі з ножів, які могли лишитися у порожній підставці.

Журнали

Зберіть усі журнали і каталоги, які накопичилися у квартирі. Не тіште себе ілюзіями, що колись знову читатимете їх. Так само варто вчинити з паперовими стаканами для кави, які лише збирають пил, та непотрібними вішаками. Здайте усе це на переробку. Ще й гроші отримаєте.

Вентиляційні решітки

Не забувайте про фільтри від кондиціонера і вентиляційні отвори. Найкраще чистити їх м'якими щітками зі щетиною. Фільтри можуть потребувати миття, але у цьому випадку краще прочитати інструкцію від кондиціонера.

Як освіжити раковину

Щоб уникнути неприємного запаху, пропустіть крізь зливний отвір кілька шкірок лимона і промийте холодною водою.

Війна з пилом

Прибираючи пил, рухайтесь по кімнаті по колу, розпочинаючи з найвищих точок, наближаючись донизу до підлоги, щоб пил не піднімався знову нагору та не осів на вже протертих поверхнях.

 

02 квітня 2016р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів