Талановитого закарпатця нагородили на Міжнародному фестивалі

Талановитого закарпатця нагородили на Міжнародному фестивалі
Документальні стрічки режисера з Закарпаття В'ячеслава Бігуна “Серце мами Гонгадзе”, “Шевченко живе. Зізнання Лесі” та “Лист Тарковському” нагороджено трьома призами на ІІІ Міжнародному фестивалі історичного кіно, який завершився 10 квітня в Києві.

 

Стрічку Серце мами Гонгадзе відзначено в номінації “Кращий образ у кадрі”, “Шевченко живе. Зізнання Лесі” – “За кращий звук”, а фільм-ессе “Лист Тарковському” – “За кращу операторську роботу”.

Додамо, що на цьому фестивалі демонструвалося 5 фільмів режисера. Так, короткометражка “Мати. В ім'я мільйонів” за мотивами оповідання О. Довженка “Мати” стала фільмом відкриття. Ця бездіалогова драма вже демонструвалася на 15-ти переважно міжнародних фестивалях й здобула кілька призів. Нещодавно ше один фільм “Її хліб насущний” (спомини свідка Голодомору) здобув приз “Кращий документальний фільм” на кінофестивалі “Зоряне містечко”.

ІІІ Міжнародний фестиваль історичного кіно відбув 8-10 квітня 2016 року в Києві. “Приємно констатувати факт, що українське історичне кіно за останній рік виросло за професійним рівнем”, відзначила від організаторів кінофестивалю Інна Гончарова.

В’ячеслав Бігун – професійний правник і кіномитець. Народився в Тячеві, навчався й працював у провідних університетах і наукових установах світу (Львівський університет ім. І. Франка, Інститут держави і права НАН України, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), в Європейському суді з прав людини. Автор більше 500 публікацій. Очолював всеукраїнські об’єднання студентів-правників і молодих юристів. Як режисер, В'ячеслав Бігун відомий і такими стрічками, як “Пенальті правосуддя” (за матеріалами справи Євросуду), “Мати. В ім'я мільйонів” (екранізація оповідання О. Довженка) та “Я і є вона” (історія партизанки Василини), які номінувалися на провідних фестивалях світу й здобули успіх у глядача.

 

·         Фільмографія режисера: http://www.imdb.me/slavikbihun

·         Матеріали фільмів:

·         Closest to God - Найближчі до Бога: https://youtu.be/rzaMRSF222w | www.facebook.com/Closest.To.God.Film | www.imdb.com/title/tt4991666

·         Lady and Bread - Її хліб насущний: www.facebook.com/LadyAndBread | www.imdb.com/title/tt5086984

·         Mother. In the Name of the Millions - Мати. В ім'я мільйонів: http://youtu.be/TzUdb_F_0-A | FB http://goo.gl/2Nd7E0 | www.imdb.com/title/tt3719990

·         Mama's Heart. Gongadze - Серце мами Гонгадзе: www.facebook.com/MamaGongadze | www.imdb.com/title/tt3746274

·         Passion - Страсті: www.facebook.com/Follow.Passion.Film | www.imdb.com/title/tt4310542

·         Penalty of Justice - Пенальті правосуддя: www.facebook.com/penalty.of.justice | www.imdb.com/title/tt3746204

·         I am She Indeed - Я і є вона: http://youtu.be/ZCeGexF9fJY | www.facebook.com/I.am.She.Indeed.Film | www.imdb.com/title/tt4032718

 

 

 

11 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів