До ужгородських школярів на відкритий урок завітали інспектори поліції

До ужгородських школярів на відкритий урок завітали інспектори поліції
Школярі однієї з ужгородських шкіл вивчали правила дорожнього руху.

 

Інспектори поліції спільно з представниками регіонального сервісного центру провели відкритий урок для учнів 6-го класу Ужгородської ЗОШ №6. Діти вивчали правила поведінки на дорозі та в транспорті, а також дізналися про правила керування велосипедами та скутерами.

Днями старший інспектор управління превентивної діяльності ГУНП в Закарпатській області капітан поліції Лідія Мацецка спільно з представником регіонального сервісного сектору Сергієм Славичем провели відкритий урок для учнів 6-го класу ЗОШ №6 м.Ужгорода.

Основною метою заняття було доведення до дітей правил поведінки на дорозі в ролі пішоходів та велосипедистів, а також правил поведінки в транспортних засобах у ролі пасажирів.

Інспектор Мацецка розповіла учням, з якого віку вони можуть самостійно їздити на велосипедах вулицями міста. А також звернула увагу на те, що їздити на передньому сидінні автомобіля діти можуть тільки з 12 років. 

Дітей також цікавило, з якого віку можна керувати скутером. Представник регіонального сервісного центру Сергій Славич розповів школярам, що керування даним транспортним засобом дозволено з 16 років, але тільки після навчання в автошколі та після отримання посвідчення водія категорії А-1. А керувати мотоциклами можна лише з 18 років, так само як і легковим автомобілем. І знову ж таки, лише після отримання посвідчення водія.

- Про безпеку на дорозі дітям мають говорити не тільки педагоги і працівники поліції, а й батьки. Дорослі повинні розуміти, що недопустимо порушувати Правила дорожнього руху, а в присутності дітей тим більше. Адже діти вчаться від нас. Якщо порушують правила батьки чи інші дорослі, то діти діють за їхнім прикладом. Тому  особистий приклад у дотриманні законів доріг – найкраща наука для маленьких учасників дорожнього руху, - коментує інспектор поліції Лідія Мацецка, - інформує Відділ безпеки дорожнього руху ГУНП в Закарпатській області.

 

18 квітня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів