Де в Україні будуть "нормальні зарплати" – у 1000 євро

Де в Україні будуть "нормальні зарплати" – у 1000 євро
Мінінфраструктури стане першим міністерством в Україні, де працівники, в тому числі міністр, будуть отримувати високі зарплати, повідомив заступник міністра Віктор Довгань. Уже створено зарплатний спецфонд і на рахунки надійшли гроші.

 

"На даному етапі відпрацьовуються процедурні моменти, зокрема на рівні постанови Кабміну відпрацьовуються нововведення в системі оплати праці, в тому числі і критерії ефективної роботи", - пише видання.

За оцінкою заступника міністра, врегулювання нормативно-правової бази займе кілька місяців.

"Розраховуємо, що вже в жовтні-листопаді співробітники міністерства отримуватимуть нормальні зарплати на рівні 1 000 євро", - сказав Довгань.

Нагадаємо, розмови про створення фонду для адекватної зарплати співробітникам ведуться в Мінінфраструктури вже більше року. Ще на початку роботи попереднього міністра Андрія Пивоварського заявлялося про швидке створення фонду, однак питання так вирішене і не було. Передбачалося, що одним з джерел фінансування стане допомога Євросоюзу. Так, ЄС мав намір виділити на такі цілі 90 млн євро, але потім направив гроші на децентралізацію в Україні. Відсутність високих зарплат є однією з перешкод для залучення і утримання фахівців в міністерстві.

Нагадаємо, з травня заробітні плати підняли держслужбовцям.

Джерело: gazeta.ua

 

09 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів