У сесійній залі міської ради Ужгорода кипить робота

У сесійній залі міської ради Ужгорода кипить робота
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, його заступник Олександр Габор та начальник фінансового управління Леся Гах до офіційного початку роботи сьогоднішньої позачергової сесії міськради, на спільному засіданні постійних комісій, коротко пояснили деталі залучення міжнародних коштів на оновлення системи водопостачання та водовідведення Ужгорода. Сесію зібрали саме для того, щоб вирішити це питання.

 

Зазначалося, що до 1 липня підприємства, які хочуть взяти участь у проекті за угодою про надання Україні кредитів Європейського інвестиційного банку, повинні подати рішення органу місцевого самоврядування про те, що їм надається право на отримання кредиту. Із Закарпаття сподіваються отримати кредит Ужгород, Хуст, Берегово. 

Умови кредиту – до 30 років. Відстрочка платежу по тілу кредиту до 8 років. Кошти – під гарантії Мінрегіонбуду. Гарантує, що кредит буде повертатися – Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

Складова тіла кредиту вкладається в тариф, але це не означає підвищення тарифу, бо завдяки заходам, які передбачається впровадити, тариф буде незмінним або навіть може зменшитися. Умови кредитування можна переглянути на сайті Мінрегіонбуду, але в сесійному залі йшлося, що відтермінування повернення тіла кредиту залежить від періоду, коли будуть запроваджені заплановані заходи. Гроші надаються під 1,3 відсотка. Наразі в Україні це найдешевший кредитний ресурс. 

Кошти будуть спрямовані не лише на модернізацію, а й на закупівлю техніки, яка дозволить проводити відновлення вулиць після проведення ремонтів. 

Начальник фінансового управління Ужгородської міськради Леся Гах: «Це не несе ніякого ризику для міського бюджету». Ні копійки не надійде на рахунок Водоканалу, бо це угода України і банку, не впливатиме Водоканал ні на закупівлі, ні на обрання виконавців робіт. 

3-го лютого прийнято закон України про ратифікацію цієї угоди України та Європейського інвестиційного банку. 

Які роботи необхідно зробити – вивчить комісія Мінрегіонбуду і буде прийматися рішення про суму, яку буде виділено, але умова участі – не менше 10 мільйонів євро, є сподівання, що можна буде отримати 25 мільйонів євро на оновлення систем, мереж водопостачання та водовідведення Ужгорода, - повідомляють на сторінці міської ради у Фейсбуку.

 

17 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів