Янголів війни вітає сьогодні закарпатська 128-а бригада

Янголів війни вітає сьогодні закарпатська 128-а бригада
"Медиків тут часто називають янголами війни. На їхній професіоналізм покладаються і бійці, і ті, хто десь далеко, чекає на повернення рідних додому", – ідеться у привітанні з нинішнім святом, Днем медика на сторінці прес-служби 128-ї закарпатської бригади у Фейсбук.

 

Згадали у дописі і майора медичної служби Юрія Правдюка, який майже всю війну був поруч із військовими:

 "Серпень 2014-го видався надзвичайно складним, підрозділи нашої бригади обороняли Луганський аеропорт. Саме тут було найважче – ворог показав своє справжнє обличчя, відкривши полювання за санітарною технікою. Евакуація поранених, особливо повітряним транспортом, перетворювалась в надзвичайно складне завдання. Незважаючи на це наші лікарі продовжували працювати, хоч і самі потрапляли під ворожі кулі. Тут поранення довелося пережити і Юрію Правдюку. Вилікувався і одразу повернувся до своїх, продовжуючи рятувати чужі життя. Випадало допомагати і цивільному населенню.

Далі було Дебальцеве – важка, але водночас героїчна сторінка в історії бригади. Чорнухине, Кам'янка, Ольховатка – ось тільки частина, тих населених пунктів, на яких довелося побувати медику".

 

19 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів