Коли твоє життя це історія: закарпатка розказала як жила при 5-ти режимах

Коли твоє життя це історія: закарпатка розказала як жила при 5-ти режимах
88-літня бабця дуже говірлива, при доброму гуморі. Ще й зараз напам’ять декламує строфи про Карпатську Україну з чеського періоду, а також вірші на угорській мові зі свого шкільного дитинства.

 

32 роки минуло, як залишилася вдовою. Та жінка гордиться, що змогла виховати шістьох дітей, усі вже на своїх крилах, і подарували їй 11 онуків і 17 правнуків.

За все своє довге життя, каже Марія Михайлівна, лише двічі була в лікарні. Навіть дітей народжувала вдома, у селі. А все тому, що кожен день трудиться. У літньої пенсіонерки на городі за хатою немає клаптика землі, який би пустував. Картопля, квасоля, кукурудза, огірки – усе акуратно прополото і обкопано її руками.

-Усе най би було, якби не мізерні пенсії і високі тарифи на газ,- сердиться на правителів літня сільська жителька.- Бо то знущання над простими людьми. У Верховній Раді олігархи та їхні ставленики. Собі наклали платні по 40-50 тисяч, а нам дають копійки. Най би самі спробували за них прожити.

Найбільше старенька журиться, що не зможе з пенсії платити за газ взимку. А самій уже не під силу носити на плечах дрова з лісу…

Більше дивіться у ВІДЕО

Джерело:Голос Карпат

 

21 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів