До уваги абітурієнтів! Перелік необхідних для вступу у виш документів

До уваги абітурієнтів! Перелік необхідних для вступу у виш документів
У цьому матеріалі наведено мінімальний перелік документів. Уточнений перелік документів можна переглянути в умовах прийому до певного вищого навчального закладу або дізнатись, зателефонувавши до його приймальної комісії.

 

У 2016 році вступники для здобуття ступенів молодшого бакалавра, бакалавра (магістра і спеціаліста медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти на денну форму навчання подають заяви тільки в електронній формі. (Крім осіб, які мають право на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів, на зарахування за співбесідою та зарахування поза конкурсом).

Вступники можуть подати до п’ятнадцяти заяв на п’ять спеціальностей (спеціалізацій), на яких передбачено прийом за кошти державного бюджету.

Подання заяв в електронній формі на спеціальності (спеціалізації), на яких не передбачається прийому за кошти державного бюджету, не обмежується.

Усі інші категорії вступників подають заяви тільки в паперовій формі. Вони також можуть подавати до п’ятнадцяти заяв на п’ять спеціальностей. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до приймальної комісії навчального закладу.

У заяві вступники вказують спеціальність (спеціалізацію, освітню програму, напрям підготовки), нозологію, мову тощо та форму навчання.

Під час подання заяв про участь у конкурсному відборі на навчання за кошти державного бюджету вступник зазначає у кожній заяві пріоритетність цієї заяви відносно інших поданих ним заяв, при цьому показник пріоритетності 1 (один) означає найвищу пріоритетність.

Під час подання заяви в паперовій формі вступник пред'являє особисто:

  • документ, що посвідчує особу та громадянство (відповідно до статті 5  Закону України «Про громадянство України»);

  • свідоцтво про народження – для осіб, які за віком не мають паспорта, або інший документ, який посвідчує особу і громадянство;

  • військовий квиток або посвідчення про приписку – для військовозобов’язаних;

  • документ державного зразка (оригінал) про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;

  • сертифікат (сертифікати) відповідного рівня зовнішнього незалежного оцінювання (для вступників на основі повної загальної середньої освіти);

  • документи, які підтверджують право вступника на участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти (розділ VIII Умов прийому до вищих навчальних закладів), зарахування за співбесідою (розділ Х Умов прийому), зарахування за квотами (розділ ХІ Умов прийому) (за наявності).

До заявиподаної в паперовій формівступник додає:

  • копію документа державного зразка про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього;

  • копію сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2016 році (для вступників на основі повної загальної середньої освіти);

  • копію документа, що посвідчує особу та громадянство;

  • копії документів, які підтверджують право вступника на участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів на основі повної загальної середньої освіти (розділ VIII Умов прийому), зарахування за співбесідою (розділ Х Умов прийому), зарахування за квотами (розділ ХІ Умов прийому) (за наявності).

  • чотири кольорові фотокартки розміром 3 х 4 см.

Інші копії документів подаються вступником, якщо це викликано особливими умовами зарахування за відповідними спеціальностями (спеціалізаціями, освітніми програмами, напрямами підготовки), установленими законодавством.

При поданні вступником заяви в електронній формі приймальна комісія здійснює перевірку середнього бала документа про освіту на підставі його сканованої копії (фотокопії).

Оригінали документів при участі в конкурсі на місцящо фінансуються за кошти державного бюджетувступником подаються лише один раз при виборі місця навчання(під час виконання вимог до зарахування).

Для вступу для здобуття ступеня доктора філософії за спеціальностями медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування вступник подає диплом магістра (спеціаліста) із зазначенням відповідної спеціальності медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування.

У правилах прийому до аспірантури (ад’юнктури та докторантури) вищі навчальні заклади (наукові установи) можуть встановити додатковий перелік документів, обов’язковий для допуску до вступних випробувань.

Вступники на основі повної загальної середньої освіти подають сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2016 році, крім випадків, передбачених у розділах VIII, X, XVIII Умов прийому до вищих навчальних закладів (крім осіб, які мають право на участь у конкурсі за результатами вступних іспитів або на зарахування за співбесідою тощо).

Усі копії документів засвідчуються за оригіналами приймальною (відбірковоюкомісією вищого навчального закладу, до якого вони подаються, або в установленому законодавством порядку. Копії документа, що посвідчує особу та громадянство, військового квитка (посвідчення про приписку), свідоцтва про народження не підлягають засвідченню. Копії документів без пред'явлення оригіналів не приймаються.

Заява в електронній формі подається вступником шляхом заповнення електронної форми в режимі он-лайн та розглядається приймальною комісією вищого навчального закладу згідно з Порядком подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів України в 2016 році.При прийнятті на навчання осіб, які подають документ про здобутий за кордоном ступінь (рівень) освіти, обов'язковою є процедура визнання і встановлення еквівалентності документа, що здійснюється відповідно до Порядку визнання здобутих в іноземних вищих навчальних закладах ступенів вищої освіти. Процедура визнання цього документа з метою продовження навчання здійснюється вищим навчальним закладом до початку другого семестру першого року навчання його власника, пише Освіта.

 

 

21 червня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів