Ужгородські лісівники на міжнародних змаганнях накосили на 12 місце, а гуляш зварили на "золото"

Ужгородські лісівники на міжнародних змаганнях накосили на 12 місце, а гуляш зварили на "золото"
У Словаччині відбулися щорічні міжнародні змагання з сінокосіння «Татранська косьба» та «Шпіца гуляш» в рамках екологічної акції «Охорона екосистем лук». Ці змагання проводяться щорічно і стали вже доброю традицією.

 

Головними організаторами виступають Татранський Національний Парк та Міністерство народного господарства та розвитку Словаччини.

У цих змаганнях уже шостий рік поспіль достойно представляють Україну й ужгородські косарі - команда ДП «Ужгородське лісове господарство», а саме: Юрій Глаголич, Юрій Конкус та Іван Глюдзик.

За умовами змагань кожна команда (керівник і два косарі) повинна була скосити на пару, в два покоси, сто метрів трави. На другому етапі в індивідуальному змаганні вісім кращих косарів проходили 50-метрову дистанцію. Акцент був зроблений у першу чергу на якість викошування луків.

Як відзначають самі організатори, ці змагання мають товариський характер. Головна мета - привернення уваги громадськості до екології та збереження традицій косарів.

«У цьому чемпіонаті заявки подали 25 команд. Приїхали команди з Бельгії, Польщі, Чехії, Литви, Угорщини. Наші хлопці представляли Україну, і на парад учасників вийшли з національними прапорами. Цього року закарпатські лісівники в черговий раз довели, що ми можемо дбати не тільки про пейзажний ліс, але й про біорізноманіття екосистеми», - сказав директор ДП«Ужгородське ЛГ» Василь Кий.

Серед учасників, крім команд відділів Татранського Національного Парку, були: команда з Державного лісогосподарського підприємства Наместово (Словаччина), гості з Польщі – Татранський Парк Народови, Біебжанський Парк Народови, гості з Чехії – Крконоський Народний Парк.

Організатори кожного разу намагаються зробити атмосферу свята. Під час «Татранської косьби» йдуть концерти, різні конкурси, виставки.

Під час напруженої боротьби ужгородські лісівники посіли дванадцяте місце у сінокосінні та отримали «Золоту категорію» у приготуванні гуляшу.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

 

02 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів