Для виплати соціальних допомог закарпатцям визначеної на цей рік субвенції не вистачить

Для виплати соціальних допомог закарпатцям визначеної на цей рік субвенції не вистачить
В Ужгороді відбулось засідання колегії департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА.

 

Участь у заході взяли керівники районних та міських управлінь соціального захисту населення, директори будинків-інтернатів та територіальних центрів соцобслуговування зі всієї області. На порядку денному засідання – підсумки роботи за перше півріччя та завдання на друге.

Доповідаючи про підсумки роботи відомства, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ганна Морозюк поінформувала, що станом на 1 липня на обліку перебуває понад 106 тисяч одержувачів різних видів державної соціальної допомоги.

Загальна сума нарахувань за січень-червень поточного року складає 1 млрд. 30 млн. гривень, що на 125 млн. більше, ніж минулоріч. Розмір цих коштів становить 59,5 відсотків річної субвенції. Ганна Морозюк наголосила, що, враховуючи підвищення з 1 грудня цього року розмірів прожиткових мінімумів по соціальним групам населення, визначеної на 2016 рік субвенції буде недостатньо для виплати до кінця року в повному обсязі соціальних допомог.

«Середньомісячна заробітна плата найманих працівників, зайнятих в економіці,  збільшилася з 3419 грн. у січні п.р. до 4151 грн. у травні, відповідно її темп росту перевищив рівень мінімальної заробітної плати та розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб майже втричі», - повідомила Ганна Морозюк.

У департаменті соцзахисту населення ОДА протягом півроку опрацювали та підтримали близько тисячі нагородних матеріалів на багатодітних матерів області з метою присвоєння їм почесного звання України „Мати-героїня”. Значна їх частина нині на розгляді в Адміністрації Президента України. Це почесне звання цього року отримали вже понад двісті багатодітних закарпаток, повідомляють у Закарпатській ОДА.

 

25 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів