Обласні депутати завтра хочуть зупинити зростання тарифів на ЖКГ Закарпаття

Обласні депутати завтра хочуть зупинити зростання тарифів на ЖКГ Закарпаття
Депутати Закарпатської обласної ради від фракції «Відродження» закликають всіх обранців в облраді приєднатися й підтримати ініційований ними проект рішення щодо тарифів на комунальні послуги.

 

Як уже повідомлялося, завтра, 28 липня, під час засідання чергової сесії Закарпатської обласної ради депутати планують ухвалити рішення «Про встановлення тимчасового мораторію (заборони) на введення з 1 липня 2016 року в дію підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення Закарпатської області».

 

Ініціатором даного питання є фракція партії «Відродження» в Закарпатській обласній раді. Її лідер Василь Кошеля відзначив, що відповідне питання – щодо встановлення мораторію на введення в дію підвищених цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення краю – було ініційоване та розглядалося на засіданні фракції партії «Відродження» 20 липня в Мукачеві, в якому взяв участь і народний депутат України  Михайло Ланьо.

 

«Позиція закарпатського «Відродження»  в питанні формуванні цін і тарифів на комунальні послуги витікає з позиції фракції у Верховній Раді України: тільки після запровадження антикризових заходів в економіці, підвищення зарплат і пенсій можна розглядати питання підвищення тарифів, і не інакше, - коментує Василь Михайлович. - Система субсидій, на жаль, не спрацьовує, грошей у людей немає, і ми як представники народу маємо зробити все можливе, аби стати на захист інтересів громадян». 

 

Зі слів депутата Василя Кошелі, згідно з проектом рішення, яке завтра розглядатиметься, пропонується встановити тимчасовий мораторій (заборону) до 1 січня 2017 року на введення в дію підвищення цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги, а саме: природний газ, електричну енергію, теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, послуги з гарячого водопостачання для населення на території Закарпатської області.

Цим же рішенням має бути заборонено підприємствам постачальникам житлово-комунальних послуг нарахування по розрахунках з 1 липня 2016 року та стягнення з населення Закарпатської області пені за несвоєчасну оплату за житлово-комунальні послуги, зазначені в пункті 1 цього рішення.

«Сподіваюся на солідарність в ухваленні даного рішення серед усіх депутатів Закарпатської обласної ради. Ми не повинні забувати, що в першу чергу захищаємо інтереси людей, і політики в даному питанні немає», - відзначив Василь Кошеля.

Прес-служба Закарпатської обласної організації політичної партії «Відродження»

 

27 липня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів