На соціальний захист закарпатців виділили ще вісім мільйонів гривень

На соціальний захист закарпатців виділили ще вісім мільйонів гривень
Під час обговорення чергового  внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік під час першого пленарного засідання четвертої сесії облради, крайовими обранцями  було порушено питання щодо посилення соціального захисту закарпатців у рамках обласної програми «Турбота».

 

Депутатську ініціативу щиро підтримали перші керівники області Михайло Рівіс та Геннадій Москаль. У результаті, у залі було  ухвалено доленосне рішення  - виділити на ці цілі 8 млн грн., повідомляє прес-служба облради.

“Найбільше мене, як лікаря, радує, що вдалося стовідсотково дофінансувати програму “Турбота” по пункту “Надання одноразової матеріальної допомоги хворим, які потребують дороговартісного лікування”, - зазначив заступник голови комісії з питань охорони здоров’я облради Василь Скрип у своєму коментарі після сесії.

Він додав, що практично до кінця року дітки, які страждають на вроджений цукровий інсуліно-залежний діабет і користуються так званими інсуліновими помпами, будуть забезпечені належним лікуванням.

Завдяки суттєвому дофінансуванню програми “Турбота” вдасться матеріально допомогти  Закарпатській обласній клінічній лікарні і надати 750 тисяч гривень для придбання штучних суглобів. Це зменшить ту чергу, яка сьогодні існує у цьому медичному закладі. 

Далі депутат зазначив,  що «на даний час нема жодного штучного суглоба, і взагалі не було передбачено в цьому році. Також у нас є понад 100 заяв від важкохворих закарпатців, які звернулися по допомогу через програму "Турбота". Нарешті ми зможемо перерахувати їм кошти для лікування".

 

 

 

05 серпня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів