Святкову ходу на закарпатському фестивалі очолять нацгвардійці

Святкову ходу на закарпатському фестивалі очолять нацгвардійці
Святкову ходу на двох фестивалях у Рахові поведе Академічний ансамбль пісні й танцю Національної гвардії України, повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

 

Із 2 по 4 вересня у найвисокогірнішому районному центрі України – Рахові – відбудуться одразу два фести: Міжнародний Гуцульський фестиваль і гастрономічний фестиваль-ярмарок "Гуцульська бриндзя".

Міжнародний фестиваль гуцулів традиційно відбувається у восьми гуцульських районах Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областей.  Рахівщина прийматиме гостей вже вчетверте. Участь у фестивалі візьмуть і делегації з країн Європи: Румунії, Угорщини, Словаччини, Польщі, Литви, Білорусії, Німеччини.

Відкриють XXIII Міжнародний гуцульський фестиваль 3-го вересня звуками десятків трембіт. Планується встановити новий гуцульський рекорд – "Найбільша кількість трембіт на одній локації”, який буде внесено до Національного Реєстру Рекордів України.

У рамках міжнародного фестивалю відбудеться ХVI гастрономічний фестиваль-ярмарок ,,Гуцульська бриндзя”, який проводять у місті Рахів щороку, у першу неділю вересня. Це свято повернення вівчарів з полонин додому. Фестиваль демонструє справжні традиції гуцулів-полонинників – їх побут, ремесло, культуру, гостинність і здобутки.

За ініціативою голови ОДА Геннадія Москаля святкову ходу на обох фестивалях поведе Академічний ансамбль пісні й танцю Національної гвардії України.

 

02 вересня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів