Що б закарпатцям з'їсти в листопаді

Ці продукти дозрівають в листопаді, і є їх потрібно саме зараз. Саме вони допоможуть підвищити захисні властивості організму і підготувати його до настання холодів. Про це пише health info.
Брюссельська капуста
Листопад - відмінний місяць для хрестоцвітних, в тому числі і для брюссельської капусти. Трохи охолола земля сприяє тому, що суцвіття втрачають властиву їм гіркоту. Cтиглі суцвіття мають насичений зелений колір і щільну текстуру. Така капуста просто нашпигована вітамінами й мікроелементами.
Морква
Моркву збирають з полів досить пізно та й зберігається вона досить довго і добре. Недооцінений потенціал моркви можна розкрити за допомогою таких додатків, як мед, волоські горіхи або селера. З моркви можна приготувати чіпси і безліч смачних гарнірів.
Журавлина
Багата на антиоксиданти і вітамін С журавлина дивно універсальна - свіжа ягода, можливо трохи підморожена, може стати основою для неймовірних соусів до м'яса, підлив і настоянок.
Цибуля - порей
Порей можна знайти в будь-якому супермаркеті. До листопада пагони цибулі-порею набувають світло-зеленого кольору і особливо пекучого смаку. Це означає, що концентрація активних речовин в цибулі зросла до максимальної позначки. А саме це потрібно нашому організму, який вимагає завантаження вітамінами.
Цибуля ріпчаста
Осіння цибуля є набагато соліднішим овочем, ніж її літні колеги. Цибуля осіннього сезону має темну, товсту шкіру і добре підходить для смаження і додавання до м'ясних і овочевих страв.
До теми
- Родини ветеранів українсько-російської війни беруть участь у проєкті відновлення ментального здоров’я на Закарпатті
- «Бограч-index» – травень 2025: за місяць продукти подешевшали на 2%
- На Закарпатті проживає 24 621 багатодітна сім’я й 59 жінок області мають звання «Мати-героїня»
- Шахрайські схеми з рідними полонених і зниклих безвісти
- «Но, раз дякуву, з мене кавіль»: 100+ колоритних фраз, які ви почуєте тільки на Закарпатті
- На Закарпатті продовжують реабілітаційні заходи для бійців, які повернулися із зони бойових дій
- Захисник "Азовсталі" з Чопа Олексій Чорпіта провів у полоні майже три роки. Вдома на нього чекали мама та сестра
- Поливаний понеділок: традиції, обряди та цікаві факти
- Богдан Андріїв: "Нехай у кожному серці Великдень запалить промінь любові, надії та єдності"
- Світле свято Воскресіння Христового - головні традиції та звичаї Великодня
- Людмила Губаль: «Писанка — це лист до Бога»
- Як на Закарпатті створюють традиційну бойківську писанку: техніка та орнаменти
- Розклад Великодніх богослужінь та освячення пасок у храмах Ужгорода
- «Бограч-index» – квітень 2025: за місяць продукти подешевшали на 1,8 %
- На Закарпатті розпочинають міжнародний проєкт зі збереження культурної спадщини краю за допомогою 3D-сканування
- Закарпаття приймає родини, що шукають безпечний прихисток - приїхали 24 людини із Дніпропетровщини
- Понад 4,5 тисячі закарпатців захворіли минулого тижня на ГРВІ
- У Закарпатському центрі нейрохірургії та неврології щодня приймають 10 пацієнтів з епілепсією
- Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
- Закарпатські інженери виготовляють енергозберігаючі системи та акумулятори
До цієї новини немає коментарів