Альтернатива є: що дешевше, український "Буковель" чи словацька "Ясна"

Альтернатива є: що дешевше, український "Буковель" чи словацька "Ясна"
Гірські курорти сусідньої Словаччини вже встигли стати традиційним місцем зимового відпочинку для багатьох закарпатців.

 

Складено список що обрати любителям гірськолижного катання – Буковель чи їхати на словацькі схили, зокрема, курорт Ясна.

Декілька причин обрати "Ясну":

  1. Бронювання готелю на 3 дні або більше є приводом для отримання мультивізи.
  2. До курорту Ясна прямує рівненький автобан, відтак ці 300 км можна швидше і безпечніше проїхати, ніж труситись розбитою дорогою через Рахів до Буковелю (звісно, не враховуючи час проходження кордону).
  3. Курорт Ясна значно більший - перепади висот більші (це важливо для затятих лижників), більша площа курорту, більше трас.
  4. Інфраструктура Ясни приблизно на одному рівні з Буковелем. Перевага - в Ясні безкоштовно курсують автобуси, що доставляють лижників зверху вниз (в Буковелі такого нема).
  5. В самому регіоні є більше готелів і якщо порівняти гарний готель в Ясні і Буковелі, то дешевше буде в Ясні. Наприклад, якщо на самій території Буковелю здають хороші номери по 3000 грн, то в Ясні за ці 120 євро можна взяти великий трьохмісний номер, ще й з харчуванням.

Тепер про скі-паси. Ціни в Європі та на Буковелі практично одинакові, але якщо брати високий сезон новорічно-різдвяних свят, то катання у Ясні вийде дешевшим.

1 день катання в Буковелі коштує 975 грн (у свята – 1270 грн), відповідно 34 та 45 євро. У словацькій Ясні ви заплатите 39 євро. Скі-пас на 6 днів в Буковелі вийде 4505 грн (у свята – 5855 грн), відповідно 160 і 209 євро, а в Ясні – 199 євро.

Окрім Ясни варто спробувати катання на дещо менших курортах – у Попраді (тут містом курсують трамвайчики, які підвозять туристів під підйомник), у Липтовскому Микулаші та Кромпахах.

Mukachevo.net

 

03 січня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів