На фестивалі м’ясників у Закарпатті з’їли сотні кілограмів м’яса
Андрій МЕШТЕР співорганізатор фестивалю
Цього року зато не вбивали тут свиней, бо ветеринарна служба попросила. Було повідомлення, що у Виноградові знайшли чуму, тому попросили аби ми тут не вбивали. І минулого року тут не вбивали, бо вегетаріанці тут пікетували.
До участі у фестивалі зареєструвалися 15 команд, приїхали лише тринадцять, в тому числі і гентеші з Угорщини. Вони розповідають свої секрети – що робити аби м’ясні страви були особливими і смачними.
пан Іштван гентеш
Важливим є процес, коли заколюють свиню. Дуже важливо аби в тушці не лишилося крові. А ще важливо, аби свиню добре обпалили, аби не було шерсті на шкірці і добре її почистили.
Наїдками щиро смакують туристи з всієї України.
Віктор турист із Херсона
Ковбаса тут дуже смачна, бограч смачний, так що дякуємо вам за те, тай празник зробили людям.
Аби догодити туристам учасники готують безліч страв. Всі з м’яса. Майже в кожного господаря є традиційний бограч. Всі інші страви трохи різняться.
Михайло ЛІНТУР учасник фесту
Сьогодні у нас фірмова страва, яка називається бограч, а тут у нас гурка, пікниця, стейки, шашличок, а тут у нас ще є така закарпатська страва – голубці зветься. Чуєте як пахне?
По закінченню фесту журі обирало найкращих. Всього 15 переможних категорій. Крім традиційних, таких як найсмачніша гурка, найкраще сало чи шкварки були й веселі номінації – а саме на найбільшу дерев’яну ложку, якою готують бограч, а також на найсмачнішу палинку, саме вона кажуть всі учасники найкраще підходить до всіх тут приготованих страв зі свинини.
До теми
- Турагенти чавили виноград у діжках у Берегові (ВІДЕО)
- Чому Піно Нуар – це «Бургундське» із Закарпаття, або На скільки відсотків відчуває себе виноробом Олег Скрипка
- Туризмознавець Віктор Стинич про закарпатську Гечу – фестиваль гентешів, будинок Кайденів та закинутий склеп
- Фестивалі Закарпаття у січні: конкурс різників, гентешів
- Чому потрібно відвідати Закарпатський фестиваль пряників?
- Особливості фестивалю "Бринза Хустщини", що пройде 11-12 травня в Горінчові
- Закарпатців запрошують на фестиваль бринзи. Чому варто відвідати?
- Незабаром у Закарпатті розпочнеться фестиваль для любителів м'яса
- Екскурсійний потяг з української столиці тепер їздитиме вуличками закарпатського Берегова
- Закарпаття: де і як цікаво відпочити протягом тижня?
- Угочанська Лоза-2018: чим дивували і чим частували у Виноградові
- Закарпатський гастрономічний фест із м’ясною "родзинкою"!
- Завітайте 27 січня на Міжнародний фестиваль-конкурс гентешів на Закарпатті
- Ужгород – у рейтингу невеликих міст України, де можна гарно і недорого відпочити
- Січень 2018-го на Закарпатті буде по-новорічному щедрим на свята!
- Закарпаття запрошує на два знакові фестивалі – «БерегФест» і «Брустурянську кедровицю»
- Спробувати продукцію найкращих пасічників Закарпаття можна в Ужгороді
- Міжгірщина запрошує на ріплянку, а Виноградівщина – на черешні
- На Міжгірщині ефектно та колоритно проведуть овечок на полонини
- Фест середньовічної культури "Срібний Татош" запрошує у закарпатський замок Сент-Міклош!
До цієї новини немає коментарів