Студентка УжНУ стала віце-чемпіонкою України з шашок

Студентка УжНУ стала віце-чемпіонкою України з шашок
3–9 лютого в Івано-Франківську тривала першість України з шашок-100 у трьох вікових групах: молодь, кадети та юні надії. Змагалися в класичній грі, швидких та блискавичних шашках. Закарпаття на турнірі представляло 7 вихованців шахово-шашкового клубу «Вікторія» Іршавського районного Будинку дитячої творчості, серед котрих і третьокурсниця англійського відділення факультету іноземної УжНУ, кандидат у майстри спорту Ольга Павляк.

 

Місцем першості України з шашок-100 серед юнаків та дівчат Івано-Франківськ став невипадково. Адже після переїзду на постійне мешкання до столиці Прикарпаття міжнародної гросмейстерки, багаторазової чемпіонки України, Європи та світу Ольги Балтажи в області став швидкими темпами розвиватися шашковий спорт.

19-річна Ольга Павляк виступала в категорії дівчат 1991 р. н. і молодших. Перші зустрічі на турнірі звела внічию. Але гарним сюрпризом стала красива перемога над майстром спорту, чемпіонкою світу Тетяною Зайцевою з Києва. Тож конкурентам довелося терміново вносити корективи в свою стратегію й тактику. Найкраще це вдалося шашкісткам Дніпропетровщини, представниці якої Ольга та Альона Губарєви здобули золото й бронзу відповідно. Наша ж зірочка, не програвши жодної партії, у підсумку посіла друге місце.

Спортсменка УжНУ, крім срібної медалі та грамоти, здобула право представляти Україну на чемпіонатах Європи і світу. Сподіватимемося, що Ольга Павляк зуміє успішно виступити на престижних міжнародних змаганнях. Щоправда, участь нашої студентки в цих турнірах залежить від того, чи вдасться знайти мецентатів, що фінансово підтримають поїздку.

Ще одну срібну нагороду, хоч і за додатковими показниками, Ольга Павляк виборола в швидкій програмі турніру.

Щиро вітаємо нашу віце-чемпіонку й бажаємо їй нових перемог за шахівницею!

За інформацією Анатолія Вайди,

керівника гуртків шахово-шашкового клубу «Вікторія»

Іршавського районного будинку дитячої творчості

mediacenter.uzhnu.edu.ua

 

15 лютого 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів