Сноубордистка Аннамарі Данча оновила рекорд України у слалом-гіганті на чемпіонаті світу: результат

Сноубордистка Аннамарі Данча оновила рекорд України у слалом-гіганті на чемпіонаті світу: результат

 

Данча була близькою навіть до боротьби за медалі на чемпіонаті світу, але зупинилися у кроці від півфіналу, - інформує Суспільне.

У грузинському Бакуріані розпочався чемпіонат світу зі сноубордингу. На турнір Україна відправилася у складі 11 спортсменів на чолі з Аннамарі Данчею - віцечемпіонкою світу 2019 року у паралельному слаломі.

Перед чемпіонатом світу Данча взяла участь на кількох етапах Кубка світу зі сноубордингу. Найкращий результат вона показала у паралельному слаломі, фінішувавши шостою на етапі в австрійському Бад-Гадштайні, який став для неї другим найкращим у кар'єрі.

Розпочати ж чемпіонат світу Данча мала в інший дисципліні: паралельному слалом-гіганті. На ЧС-2019 сноубордистка зупинилася у кроці від боротьби за нагороду: дійшла до чвертьфіналу, де поступилася росіянці Наталії Соболєвій, посівши підсумкове шосте місце.

На чемпіонаті світу-2023 Данчі навіть вдалося покращити свій результат. У кваліфікації 32-річна українка показала другий найкращий результат серед усіх учасниць - поступилася лише срібній призерці Олімпіаді-2022 Даніелі Ульбінг. Висока стартова позиція дозволила Данчі отримати менш рейтингову суперницю у першому раунді плей-оф, а також обирати доріжку для старту. 1/8 фіналу українська сноубордистка пройшла, випередивши німкеню Мелані Хохрайтер, яка навіть не фінішувала. У чвертьфіналі суперницею української сноубордистки стала італійка Люція Дальмассо, яка наприкінці січня здобула дебютний подіум на рівні Кубків світу - "срібло" у паралельному слаломі-гіганті на етапі у канадському Блю Маунтені.

Вихід у півфінал давав можливість Данчі поборотися щонайменше за "бронзу" чемпіонату світу. Утім, українська сноубордистка не змогла випередити Дальмассо, програвши їй на фініші 3.3 секунди. У підсумку Данча у паралельному слаломі-гіганті посіла п'яте місце серед списку учасниць - Ульбінг подолала чвертьфінал. Тож саме результат українки у кваліфікації є найвищим серед списку учасниць, які завершили виступи на цій стадії.

 

19 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів