Залишитися без роботи не бояться лише третина українців

Залишитися без роботи не бояться лише третина українців
Чверть громадян України відчувають страх втратити роботу — навіть незважаючи на те, що з початку весни ринок праці ожив і приріст вакансій становить 5-10% щомісяця.

 

Натомість 35% респондентів взагалі не задумуються над цим питанням. Які причини спонукають українців боятися залишитися без роботи, дізнавайтеся у новому дослідженні Міжнародного кадрового порталу hh.ua

Хоча ситуація на ринку праці сьогодні є досить нестабільною, у порівнянні з минулими роками спостерігається позитивна динаміка. Показник рівня конкуренції, hh-Індекс, впав із 5 до 3 — це означає, що на одне вакантне місце в середньому претендує три спеціалісти. Термін пошуку нової роботи теж скоротився і складає у більшості випадків від трьох до шести місяців. Разом з тим, 52% опитаних заявляють про стабільність у зайнятості протягом останніх півроку — вони взагалі не змінювали постійного місця роботи. Також варто пам’ятати і про збільшення рівня мінімальної заробітної плати до 3200 грн.

Усе це у комплексі вплинуло на те, що «білі комірці» стали більш впевненими і у порівнянні з 2015 роком менше бояться втратити роботу. Таких 37%. Однак кожен четвертий українець все ж не може не думати про втрату робочого місця — страх викликає перспектива залишитись без фінансового забезпечення. Трохи більше третини опитаних не думають про імовірну втрату роботи взагалі. 3% респондентів, які взяли участь в дослідженні, зазначили, що на поточному етапі життя непрацевлаштовані, тож про страх втрати роботи говорити не доречно.

Результати опитування також показали, що в основі страхів більшості наших співгромадян, а це 79% від загалу, лежить необхідність фінансово забезпечувати себе та свою сім’ю. Так, 44% респондентів зауважили, що вони змушені працювати, щоб мати можливість задовольняти власні потреби. А от кожен третій учасник опитування зазначив, що його страх втратити постійне місце роботи пов'язаний з потребою утримувати сім’ю. Разом із тим, п’ята частина українців бояться залишитися вдома без діла і бути незатребуваними.

Опитування показує, що в пріоритеті для більшості українців – потреби сім‘ї, і саме це стимулює їх працювати та шукати кращу роботу.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного у березні 2017 року. В опитуванні взяли участь 816 респондентів із різних регіонів України.

 

10 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів