На Закарпатті презентували веб-сайт "Прозора влада Виноградівщини"

На Закарпатті презентували веб-сайт "Прозора влада Виноградівщини"
Як стверджують місцеві юристи — поки що єдиний такий в Україні.

 

У понеділок, 7 серпня, у Виноградові проведено кінцеву прес-конференцію щодо результатів роботи по проекту. Керівник проекту презентував перші напрацювання веб-порталу "Прозора влада Виноградівщини".

Зокрема було продемонстровано можливості та функціонал реєстру рішень місцевої влади. Учасники заходу змогли переглянути як цифровий (текстовий формат) рішень, що прийняті радами в 2017 році, так і фотокопії архівних рішень. Виникало чимало питань від ЗМІ щодо необхідності реалізації такого порталу, на що була однозначна відповідь: "У зв'язку з тим, що органи влади не поспішають виконувати положення інформаційного законодавства, ми (як громада) повинні допомогти владі, адже користь від цього отримує тільки сама громада".

Учасники також поділилися своїми проблемами в доступі до рішень (особливо архівних), під час проведення державної реєстрації об'єктів нерухомого майна, чи оформлення субсидій. Особливу подяку отримано від керівництва архівної установи, які будуть використовувати такий реєстр у своїй поточній діяльності, позаяк самостійно не мають можливості інвентаризувати та оцифрувати свої архівні документи у зв'язку із браком бюджетних коштів. Чейпеш Мілан (член організації) зазначив, що обсяг необхідних рішень є значним, а тому наповнення порталу відбуватиметься протягом 2017 року, допоки всі органи не нададуть свої рішення (котрі не знаходяться в архіві) для копіювання.

Джерело: "Севлюш"

 

10 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів