АЧС? На околицях Мукачева місцеві знаходять десятки туш свиней з першими ознаками розкладу

АЧС? На околицях Мукачева місцеві знаходять десятки туш свиней з першими ознаками розкладу
Поблизу мікрорайону Шипка, що на околицях Мукачева, місцевих очікувала неприємна знахідка: більше 20 туш свиней з першими ознаками розкладу. Про імовірно небезпечну знахідку працівники повідомили журналістів. Тож і довелося викликати відповідні служби.

 

Тож на місце події прибули представники держпродсподивслужби та ветеринари. За словами спеціалістів, наразі головним питанням залишається захоронення тварин та проведення дезінфекції. Лише таким шляхом можна уникнути розповсюдження вірусу.Без бактеріологічної експертизи неможливо діагностувати, чи заражені тварини вірусом африканської чуми. Та не на камеру спеціалісти зізнаються, що на Мукачівщині це вже не перший подібний випадок. Інформацію підтвердили і очевидці, які нещодавно на цьому ж місці вже спостерігали схожу ситуацію.

Варто додати, раніше ця місцевість вважалась екологічно чистою, тут нерідко можна зустріти рибалок. Лісівники вважають, щодана ситуація є наслідком недбалості та непродуманості способів ліквідації туш з боку місцевої влади. Саме тому мешканці і позбавляються заражених свиней будь-якими шляхами. В поліції зареєстрували провадження. Офіційних відомостей про особу правопорушника на сьогоднішній день немає. Вірус африканської чуми швидко розповсюджується серед свиней, які контактують із зараженими тваринами. Єдиний шлях боротьби з ним спалення туш заражених тварин та ліквідація їх решток. Місцеві ж нехтують правилами безпеки, продовжують скидати рештки подалі від людських очей.

М-студіо

 

20 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів