Як знизити ризик зараження ГРВІ та грипом: 4 приємні способи отримання вітаміну D

Як знизити ризик зараження ГРВІ та грипом: 4 приємні способи отримання вітаміну D
Згідно з дослідженнями вчених з Лондонського університету Королеви Марії, регулярне вживання вітаміну D дозволяє до двох разів знизити ризик виникнення інфекцій. Для захисту від застуди важливо вживати в їжу збагачені цим нутрієнтом продукти.

 

Почніть зі сніданку. Ранковий прийом їжі – це відмінна можливість для "вітамінного коктейлю". У таких продуктах, як яйця, пластівці, молоко, йогурт і апельсиновий сік, міститься до 75% рекомендованої добової дози вітаміну D. А щоб останнім здоровим інгредієнтом стало сонце, візьміть сніданок з собою і поснідайте на природі під ранковими променями.

Для того щоб організм отримав достатню дозу вітаміну D, необхідно посидіти на сонці 15-20 хвилин три рази на тиждень. Після цього перебирайтеся в тінь, адже надлишок сонячних променів загрожує розвитком раку шкіри.

Крім правильного сніданку візьміть за звичку з'їдати в день близько 100 г лосося або форелі. Риба забезпечить вас 112% рекомендованої добової дози вітаміну D. Якщо вам ліньки її готувати, скористайтеся консервами. Наприклад, у банку консервованого тунця міститься 40% рекомендованої добової дози вітаміну D.

Увечері поласуйте молочним коктейлем, так як більшість сортів молока містять до 30% дози вітаміну D в літровому пакеті. А в упаковці йогурту – 20% добової дози. Додайте в коктейль трохи фруктів – це дуже смачно.

Джерело

 

28 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів