"Модний показ" головних ялинок Закарпаття. Котра найгарніша?

"Модний показ" головних ялинок Закарпаття. Котра найгарніша?
Ми промоніторили офіційні сайти міських, селищних і районних рад, райдержадміністрацій, і зробили традиційний «показ» головних ялинок. Тож дивіться.

 

Ужгород. Традиційно дійство із запалення вогнів головної ялинки міста 19 грудня  супроводжував Парад Миколайчиків, які пройшлися головними вулицями Ужгорода. Вітав малечу мер Богдан Андріїв. Цьогоріч 15-метрову ялинку місту подарували самі ужгородці. Як ззаначили в міській раді, обирали з-поміж 5 варіантів, які почали надходити ще з літа.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Ужгород площа Театральна)

Ще одна ялинка на площі Народній перед будівлею облдержадміністрації, яка вважається головною ялинкою області. Привезли дерево із села Лазещина (Лопушанське лісництво), що на Рахівщині. 70-річна ялинка заввишки близько 18-ти метрів. Оздобили лісову красуню кілометром гірлянд та півтисячами прикрас. До кульок сріблястого та червоного кольорів з минулих років, цьогоріч закупили нові жовті, сріблясті та червоні іграшки у формі дзвіночків. Урочисте запалення вогнів обласної ялинки відбулося також у день Святого Миколая разом із півтисячею дітей з усіх районів Закарпаття (діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених та багатодітних родин). Цьогоріч біля ялинки встановили традиційний український вертеп, який виготовили люди з обмеженими можливостями (члени ГО «Паралельний світ»). 

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Ужгород площа Народна)

Мукачево. Ялинку на центральній площі Кирила та Мефодія урочисто відкрив напередодні Дня святого Миколая міський голова Андрій Балога та Вікторія Козик, учениця НВК№ 11, неодноразова учасниця та переможець Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика ІІІ та IV етапів, стипендіатка міськради. Школярку обрали для церемонії шляхом інтернет-голосування серед обдарованих та талановитих дітей міста. Мукачево має штучну каркасну ялинку, яку місто придбало торік. ЇЇ висота – 15 м.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Мукачево1)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Мукачево)

Берегово. Жива ялинка у Берегові має 16 м. Біля неї встановили також шопку зі живими баранами. На відкритті діток вітали Мікулаш, Святий Миколай, Дід Мороз зі Снігуронькою та символ наступного року – Собака.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (берегово2)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Берегово1)

Чоп. У цьому місті продовжується добра традиція вже третій рік поспіль прикрашати живі дерева у центральній частині міста. Порадували присутніх у день відкриття новорічної ялинки 19 грудня виступами учні ЗОШ №1 і №2 ім. Іштвана Сечені, вихованці Чопської дитячої музичної школи.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (чоп)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (чоп2)

Хуст. Головну ялинку міста, яка заввишки 12 метрів,  причепурили не лише минулорічними прикрасами, а й новими. Миколай Чудотворець разом з дітьми здійснив «диво». Завершилися святкування флешмобом та хороводом. На новорічному ярмарку усіх присутніх частували бограчем, глінтвейном.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (хуст1)

Рахів. Цьогоріч міською радою Рахова придбано багато нових гірлянд. Поруч із головною ялинкою міста з»явився сніговик, відреставровані сани з подарунками та оленем. У місті розставлені також маленькі ялинки з прикрасами, вбрана площа Гуцульська, на електроопорах кольоровими вогнями сяють прикраси, а навпроти РДА вогнями миготять цифри прийдешнього року “2018”.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Рахів)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (рахів3)

Воловець. 18 грудня відбулося урочисте запалення вогнів на головній новорічній ялинці району, яка на центральній площі. Завітав на свято Святий Миколай у супроводі своїх помічників. Були виступи талановитих діток району, ігри, конкурси, а завершилося дійство святковими феєрверками.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Воловець)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Воловець2)

Іршава. Місто має штучну ялинку із 2012 року, яку подарували підприємці. Її відкрили чи не останню в області - 24-го грудня на центральній площі міста. Цього року також прибрали ілюмінаціями частину дерев, що знаходяться в центрі міста та різдвяний будиночок. Саме святкування урочисто розпочалось із виконання різдвяної пісні «Щедрик» у виконанні хору працівників культури, а святкову програму готували учні та вчителі Іршавської ЗОШ №2. Всіх пригощали кутею, гарячим чаєм, різдвяним печивом та цукерками. Було й вогняне шоу від «Fire Life» із Ужгорода.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Іршава1)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Іршава3)

Свалява. Під звуки пісні «Ой хто, хто Миколая любить» розпочалося святкове запалення новорічної ялинки міста, яка підросла до 28 метрів. Це одна із сосен Веймутова, які ростуть в центрі. Був Парад Миколаїв.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Свалява)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Свалява1)

Тячів. Дійство на площі Поштовій розпочалося оригінальним і видовищним танцем на льоду, який підготували учні Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського. Відтак Тячівський міський голова Іван Ковач привітав тячівців і гостей міста. Цьогорічне новорічне деревце традиційно прикрасили іграшками, які власноруч виготовили школярі та дошкільнята в рамках конкурсу «Прикрась ялинку свого міста». 

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Тячів)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Тячів1)

Перечин. Головну ялинку міста відкрили у переддень cвята Cвятого Миколая. Дійство відбулося на пл. Народній, завітав казковий герой Лунтик, діти розгадували загадки, співали. Зелена красуня та скверик засяяли новорічною сучасною ілюмінацією. 

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Перечин)

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (Перечин2)

Виноградів. 18 грудня на центральній площі міста відбулось відкриття міської ялинки «Зустріч Святого Миколая». Привітав присутніх міський голова Степан Бочкай, який подякував дизайнерам– ентузіастам, які займалися оформленням ялинки. Вогні запалили, а Святий Миколай роздав присутнім на площі маленьким городянам солодкі подарунки.

Головні ялинки міст Закарпаття (ФОТО) (виноградів)

Джерело: uzhgorod.in

 

29 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів