Репресованому за часів СРСР греко-католицькому священику відкрили пам’ятник на Закарпатті

Репресованому за часів СРСР греко-католицькому священику відкрили пам’ятник на Закарпатті
У селі біля райцентру м.Виноградів.

 

Днями у Підвиноградові відбулася важлива подія – урочисте відкриття пам’ятного знаку ісповіднику віри, репресованому радянською владою, греко-католицькому священику о. Миколі Зомборі. Ініціаторами були активісти греко-католицької громади села Ігор Вантюх, Володимир Білак і Михайло Погоріляк.

Пам’ятник освятив глава Мукачівської греко-католицької єпархії, єписком Мілан Шашік. В урочистостях взяли участь голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк, депутат обласної ради Роман Фурман, заступник керівника апарату— начальник відділу організаційної роботи, депутат Підвиноградівської сільської ради Ігор Вантюх. Незважаючи на те, що був робочий день, численна греко-католицька громада теж завітала на урочисту подію. На святі діти віршами та короваєм зустрічали єпископа. Після чого розпочалася Божественна літургія, а потім всі присутні попрямували до пам’ятного знаку.

Після освячення, єпископ Мілан Шашік коротко розповів про о. Миколу Зомборі та наголосив на важливості присутності на святі. Священик греко-католицької громади щиро подякував всім вірникам за те, що зуміли знайти час для того, щоб бути учасниками цього прекрасного дійства.

Ріта Мезей, НВ

 

12 лютого 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів