Стала відома причина смерті владики Мілана Шашіка

Стала відома причина смерті владики Мілана Шашіка
"Єпископ Мілан Шашік щось передчував. Перед пандемією склав заповіт, а в день смерті попросив уділити Таїнство Єлеопомазання!" - владика Ніл Лущак

 

"Для нас всіх це дуже болюча несподіванка! Медики говорять, що смерть наступила в результаті хвороби варикозу і тромбів", - розповідає єпископ-помічник Мукачівської єпархії ГКЦ Ніл Лущак.

 

Ці хвороби переслідували нашого єпископа. Вчора вранці йому стало зле, він зробив усі аналізи, пішов у лікарню, там він і залишився, а надвечір у нього відірвався тромб, він помер відразу! Коли він пішов у лікарню, ми нічого не передчували, поставилися спокійно, бо він часто ходив до лікарні, він завжди повертався. Вчора, на жаль, він уже не повернувся до нас.

Можу розвіяти чутки, у владики Мілана Шашіка не було коронавірусу! Ми почуваємося осиротілими! Єпископ Мілан був людиною енергійною, фактично все що ми зараз маємо - діялося за його участю і жертовністю!

Читайте також: 35 фактів із життя очільника Мукачівської греко-католицької єпархії – Владики Мілана (ФОТО)

Остання наша зустріч відбулася вчора (14 липня. - Авт.). Владика Мілан відправляв Службу Божу зі своїм секретарем, архідияконом Миколою, подзвонив мені, щоб я прийшов і уділив йому Таїнство Єлеопомазання. Я дуже здивувався з того прохання, прийшов, бачу він сидить дуже слабенький. Я уділив йому Таїнство і він одразу поїхав у лікарню, за кілька годин Господь вже покликав його. 

Думаю, що єпископ Мілан Шашік щось передчував! Ще перед початком пандемії владика Мілан написав заповіт, у якому просить вибачення, якщо когось образив. Просить молитву. Заповіт написаний так, наче він дійсно відчував, що у скорому часі Господь його візьме!"

 

Цікавимось у єпископа Ніла Лущака: "Біля року тому Мілан Шашік потрапив у автокатастрофу, в якій померли люди. Чи Його Преосвященство став відчувати себе гірше після тих подій?"

"Думаю, що йому стало гірше! Бо після тих подій у нього дуже часто стали боліти ноги. Чи спала його активність в останні місяці? Важко було помітити, він був енергійний, ніколи не здавався! Наприклад, в неділю він служив досить далеко від Ужгорода у Великоберезнянському районі, освячував там новий престол у храмі. Любив йти до людей, навіть до найвіддаленіших. Чесно кажучи, я собі не уявляю життя без нього. Він був, як полярна зірка мого священнства", - розповів єпископ Ніл Лущак

 

Радіо Марія

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів