У ляльковому театрі здивували новою прем’єрою

У ляльковому театрі здивували новою прем’єрою
У неділю, 22 квітня, Закарпатський обласний театр ляльок «Бавка» потішив глядачів новою прем’єрою. Головний режисер театрe Наталія Орєшнікова вибрала для постановки відому казку Сергія Козлова про Їжачка, Ведмедика і Зайця.

 

Постановник зізнається, що їй завжди подобається драматургія з прихованими сенсами. А розповідь про дружбу актуальна для будь-якого віку.

Виставою «Трям! Привіт» «Бавка» розширила свої художні можливості. Адже вперше наші лялькарі поставили виставу у стилі «чорного квадрату», коли глядач взагалі не бачить акторів, тільки ляльки і рухомі декорації, при цьому ширми на сцені нема. Це викликало велику цікавість дітей і дорослих, адже так вони відчувають магію театру.

На обговоренні прем’єри відзначали незвичне художнє оформлення вистави, зроблене київською художницею Вірою Задорожньою, чудові ляльки, вправну гру акторів. І, звичайно, роботу режисера, адже для Наталі Орєшнікової це – ще й дипломна роботу у Національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, де вона здобуває фах режисера. Театрали  зарахували виставу «Трям! Привіт!» до кращих здобутків заслуженої артистки України, серед яких і вже такі відомі вистави, як «Енеїда» та «Цирк Івана Сили».

А наступною прем’єрою у «Бавці» стане вистава «Козак Мамарига», наl якою починає працювати режисер Олександр Куцик.

Uzhgorod.net.ua

 

 

23 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів