В Ужгороді розповідали як отримати безкоштовну юридичну консультацію

В Ужгороді розповідали як отримати безкоштовну юридичну консультацію
25 квітня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області (ДВПД) Василь Попадинць та директор Ужгородського місцевого центру з надання ДВПД Михайло Давиденко розповіли, як отримати безкоштовного адвоката чи юридичну консультацію, як діяти, коли людину затримали, як вирішити земельний спір, законно оформити право на спадщину тощо.

 

За словами Василя Попадинця, Бюро правової допомоги  знаходяться у кожному районному центрі, де  можуть надати безкоштовне роз’яснення з питань кримінального, цивільного та адміністративного характеру. Наприклад, дають консультації з соціальних питань, розлучень, проблем з кредитами, насилля в сім’ї тощо. А малозабезпеченим (ті, дохід яких не перевищує два прожиткові мінімуми) та пільговим категоріям населення навіть надають безкоштовного адвоката для вирішення питань у суді.

До послуг закарпатців 16 Бюро правової допомоги, місцеві центру з надання ДВПД в Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Регіональний центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області (Ужгород, вул. Загорська, 51). Із центрами безоплатної правової допомоги працюють 92 адвокати по всій території області.

За словами Михайла Давиденка, тепер кожна людина при затриманні може сказати фразу, яку чули у фільмах: «Без адвоката я говорити не буду». І якщо відразу зв’язатись із фахівцями центру надання безплатної правової допомоги, які працюють цілодобово, то через годину до вас приїде адвокат. Тому варто підвищувати свої правові знання й ознайомитись із послугами Бюро безплатної правової допомоги. Також можна отримати безкоштовну телефонну юридичну консультацію за номером 0800213103

Найчастіше люди звертаються за консультаціями з певних питань. Проте минулого року близько тисячі закарпатців отримали безкоштовного адвоката й значна частина із судових процесів закінчились на користь людей, яких захищав державний адвокат.

Зустріч відбулась в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!», яка має за мету сформувати правову свідомість українців, адже кожному громадянину гарантується право на безкоштовний державний захист.

Uzhgorod.net.ua

 

25 квітня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів